Ειδήσεις

Sτο Πήλιο το 1st Women Ride

Σε δύο τροχούς κατέφθασαν χθες στο Πήλιο 26 σύγχρονες «αμαζόνες» από τη Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα, που συμμετέχουν στο 1st Women Ride που γίνεται πανελλαδικά και στο οποίο θα συνδυαστεί η εκδρομή με μαθήματα προηγμένης οδήγησης μοτοσικλετών.

 

Η πρώτη μοτοσικλετιστική εκδρομική συνάντηση γυναικών πραγματοποιείται από την Andeli Mototouring ένα πρακτορείο μοτοσικλετιστικού τουρισμού με έδρα στην Αθήνα που εκπροσωπείται από την κ. Αντρια Ψωμά και σε συνδιοργάνωση με το μοτοσικλετιστικό γκρουπ γυναικών της Θεσσαλονίκης Ride Me Up.

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους εκδρομή που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στόχος της είναι σύμφωνα με τον πιστοποιημένο πλοηγό της Andeli Mototouring, Δημήτρη Μαρκόπουλο, να συνδυάσει την εκδρομή και την εκπαίδευση γυναικών αναβατριών μοτοσικλετών σε θέματα προηγμένης οδήγησης προκειμένου να κλείσει η «ψαλίδα» που υφίσταται ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες αναβάτριες μοτοσικλετών. «Συνήθως βλέπουμε τις γυναίκες ως συνεπιβάτες στις μοτοσικλέτες. Αυτό το τριήμερο στο Πήλιο, οι γυναίκες θα βρίσκονται στο τιμόνι», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.Αποτέλεσμα εικόνας για Ride Me Up

Το τριήμερο της εκπαιδευτικής εκδρομής ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι από τη Μακρινίτσα, όπου συναντήθηκαν τα δύο γκρουπ, ένα από τη Βόρεια Ελλάδα με 14 αναβάτριες κι ένα από την Αθήνα με 12.

Οι σύγχρονες «αμαζόνες» κατευθύνθηκαν μηχανοκίνητα με πορεία προς τα Χάνια όπου κατέλυσαν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκδρομές σε Τσγκαράδα και Μηλιές, αλλά και επίσκεψη στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα και στις λίμνες Ζερέλια, απ’ όπου τα δύο γκρουπ θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Back to top button
Close
Close