Ειδήσεις

Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής, με ότι απέμεινε από τα θηριώδη οχήματα στο πλοίο

Απομακρύνουν νταλίκες από το γκαράζ που έπιασε η φωτιά, η οποία ανάγκασε το πλοίο να επιστρέψει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, από όπου είχε ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018, με προορισμό τα Χανιά.

Η απόλυτη καταστροφή! Από τις νταλίκες έχουν μείνει μόνο τα σίδερα! Καμένα τα πάντα στο εσωτερικό τους και ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τις αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα, στο τελικό στάδιο φαίνεται πως έχει πλέον μπει η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν έχουν σταματήσει λεπτό να επιχειρούν. Έχουν περάσει περισσότερες από 38 ώρες από τη στιγμή που προκλήθηκε (πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε φορτηγό) η πυρκαγιά με αποτέλεσμα να ζήσουν ένα ολονύχτιο θρίλερ εν πλω οι 875 επιβάτες και το 140 πλήρωμα του καραβιού.

Δείτε τις εικόνες από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Ελευθέριος ΒενιζέλοςΕλευθέριος Βενιζέλος

Φάκελος αποζημιώσεις

Την ίδια ώρα, απαντήσεις για τα κατεστραμμένα οχήματα που βρίσκονται εντός του γκαράζ, αλλά και για τα υπάρχοντα που καταστράφηκαν εντός του πλοίου, αναζητούν από την εταιρεία οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από την εταιρεία προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Κώστας Μπερτσιάς, εξηγεί στην ΕΡΤ τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αρχικά ξεκαθαρίστηκε πως όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν και εφόσον το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

Η αποζημίωση των παθόντων αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, καθώς με το που τελειώσουν οι διαδικασίες καταγραφής, οι εταιρείες κινούν άμεσα τις διαδικασίες για αποπληρωμή των κατεστραμμένων οχημάτων.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και νταλίκες) που ήταν σταθμευμένα στα γκαράζ.

Τι προβλέπεται για τα προσωπικά αντικείμενα – Αποσκευές και τιμαλφή

Η εταιρεία οφείλει να αποζημιώσει και τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών, αν αυτά έχουν καταστραφεί εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα για τις αποσκευές, οι επιβάτες οφείλουν να ενημερώσουν την εταιρεία για τα είδη που άφησαν εντός του καραβιού και έχουν καταστραφεί λεπτομερώς, ενώ για τα τιμαλφή, θα πρέπει να παράσχουν την απόδειξη την οποία παρέλαβαν όταν τα παρέδωσαν προς φύλαξη στους χώρους του πλοίου.

Με πληροφορίες από: zarpanews.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Back to top button
Close
Close