Τοπικά

23 οικοδομές είναι έτοιμες να ανεγερθούν στα Τρίκαλα την ερχόμενη διετία

Έρχεται  η ανάπτυξη, είχε ήδη έρθει η ανάπτυξη; Διίστανται οι απόψεις. Το βέβαιο είναι, καθότι κυριολεκτικά οφθαλμοφανές, ότι εδώ και κανα δυό χρόνια η κατάσταση στην οικοδομή έχει αλλάξει, στα Τρίκαλα  τουλάχιστον. Η μπετονιέρα άρχισε να κελαηδάει πάλι.Είναι γεγονός ότι οι μηχανικοί κυρίως οι νέοι αυτοί που βρήκαν υπόβαθρο από την οικογένεια επαγγελματικό και οικονομικό ξαναμπήκαν στον χορό.Είναι γεγονός οτι τα Τρίκαλα είναι έτοιμα να αλλάξουν.Οικόπεδα σκαμμένα και γιαπιά παίρνουν θέση στο real estate της αγοράς .

Η κρίση στην οικοδομή είχε ξεκινήσει μια διετία πριν τη γενικευμένη. Οπότε λογικό να προηγηθεί αναλόγως και με την ανάκαμψη. Άλλωστε όταν φτάσεις πάτο, βρίσκεις να πατήσεις ώστε να ωθήσεις προς τα πάνω. Να, φερειπείν, είναι πασιφανές ότι λείπουν από την αγορά νέα διαμερίσματα. Αναμενόμενο επομένως να αρχίσουν να φυτρώνουν καινούργιες πολυκατοικίες.Βέβαια δεν  προέκυψε δα και καμιά θεαματική εξέλιξη, η κατάσταση βρίσκεται πολύ μακριά από την παλιά χρυσή εποχή, τότε όταν προ δεκαπενταετίας χτίζονταν κάθε χρόνο τριψήφιος αριθμός οικοδομών στα Τρίκαλα .

Η βιομηχανία του μπετόν φρέναρε κι εν συνεχεία κατέρρευσε, οι εργολάβοι βρέθηκαν να λιμοκτονούν επαγγελματικά, άλλαξαν δουλειές, περιοχές δράσης.Είναι  χαρακτηριστικό ότι μέσα στην καρδιά της κρίσης, επί μία συνεχή τριετία-τετραετία σηκώθηκε δε σηκώθηκε μια οικοδομή . Πρόπερσι κάτι φάνηκε να κινείται, κινητικότητα που επιβεβαιώθηκε πέρσι, φέτος θα πρέπει να είναι πλέον διψήφιος ο αριθμός των νεοανεγειρόμενων οικοδομών. Ενώ περισσότερες είναι οι υπό διαπραγμάτευση αντιπαροχές στην πόλη. (Κι άμα ξεκινήσει η ατμομηχανή-οικοδομή, όλα μπορούν να πάνε καλύτερα.)

Close