Fashion

Το σέξι μαύρο φόρεμα του Κινηματογράφου.

Μέχρι το 1926 το μαύρο ήταν το χρώμα του πένθους.

Το 1927 η Clara Bow έδωσε άλλη χροιά στο μαύρο. Το μικρό μαύρο φόρεμα κάνει το ντεμπούτο του στην οθόνη μετατρέποντας το σε μια επιλογή δραματική τυλιγμένο από έντονο ερωτισμό. Στην πορεία η Clara Bow εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ, από τα πρώτα sex symbol της Αμερικής, και το μαύρο φόρεμα αποτυπώθηκε στις συνειδήσεις ολόκληρου του πλανήτη σαν μια statement επιλογή.

Αυτό είναι από τα πιο γνωστά μαύρα φορέματα στην ιστορία του κινηματογράφου. Ακραία σέξι με σιλουέτα που μοιάζει με γλυπτό. Η έντονη πλάτη, το μήκος του που σέρνεται στο πάτωμα, η βελούδινη υφή του και ο αυστηρά κλειστός λαιμός του μπροστά, μόνο ηλεκτρισμό θα μπορούσαν αν προκαλέσουν. Το μαύρο αυτό φόρεμα σχεδιάστηκε το 1972 από τον Guy Laroche.

Το πιο Σέξι Μαύρο Φόρεμα του Κινηματογράφου

Φορέθηκε στην κωμική ταινία «The Tall Blond Man With One Black Shoe» από την Γαλλίδα ηθοποιό Mireille Darc ( Μιρέιγ Νταρκ ). Κορυφαίο sex symbol του Γαλλικού κινηματογράφου η οποία πρόσφατα έφυγε από τη ζωή – τον περασμένο Αύγουστο.

Μία από τις θρυλικές ξανθιές της εποχής της, με ασύλληπτα μακριά πόδια, και μεγάλη επιρροή. Ένα style icon, ισάξια με την Brigitte Bardot και την Catherine Deneuve, την Francois Hardy.

Marymary.gr

Back to top button
Close
Close