Επιχειρείν

Όλυμπος : Ο ελληνικός χαλβάς από τη Λάρισα στα ράφια 45 χωρών

Η εταιρεία έχει συνάψει μακροπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια ποσού 5,2 εκατ. ευρώ
Είναι από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά έχοντας ξεκινήσει το 1949 από τη Λάρισα, ως οικογενειακή επιχείρηση σουσαμένιου χαλβά.
H χαλβαδοποιία Αφοί Παπαγιάννη «Όλυμπος», είναι ένας εκ των δυο ισχυρότερων παικτών της αγοράς χαλβά στην Ελλάδα, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα,με τα προϊόντα της να έχουν παρουσία σε 45 χώρες.
Ενδεικτικό της καλής εξαγωγικής πορείας της εταιρείας είναι ο τζίρος που προέρχεται από το εξωτερικό ανέρχεται στο 33% περίπου επί των συνολικών πωλήσεων της.
Το 2018 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 19,8 εκατ ευρώ (έναντι 19,7 εκατ ευρώ το 2017), εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις εξαγωγές.
Όσον αφορά τα μικτά αποτελέσματα (κέρδη) της χρήσεως ανήλθαν στο ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων (κέρδη) της χρήσης στο ποσό των 1, 4 εκατ ευρώ, έναντι 2,8 εκατ ευρώ.
Η εταιρεία έχει συνάψει μακροπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια ποσού 5,2 εκατ. ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίων έχει παραχωρήσει στις τράπεζες το δικαίωμα προσημειώσεων και υποθηκών 3,2 εκατ. ευρώ σε ιδιόκτητα ακίνητα.
Σήμερα η Αφοί Παπαγιάννη «Όλυμπος»  παράγει ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι: χαλβά, ταχίνι, παστέλι και σησαμόσπορο αρτοποιίας, καθώς και μια σειρά από μαρμελάδες φρούτων, λουκούμια, μέλι και γλυκόζη.
Τα προϊόντα της με τα ονόματα «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΑΛΦΑ» κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, από μικρά καταστήματα έως τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ.
Από το 1992 η εταιρεία ανέπτυξε μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά (οργανικά) προϊόντα: ταχίνι, χαλβά και παστέλι, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στον εξωτερικό και αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα.
Οι εγκαταστάσεις της, βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ., με εμβαδόν 7.300 τ.μ.
Διαθέτει πέντε κύριες γραμμές παραγωγής για την παρασκευή και συσκευασία χαλβά, ταχινιού, παστελιού, σουσαμιού και μαρμελάδας.
Σήμερα η Όλυμπος απασχολεί 120 εργαζόμενους, συμβάλλοντας δυναμικά στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Back to top button
Close
Close