Idees Sports

Όλα έτοιμα για τη μαγική διαδρομή του Ursa Trail στο Μέτσοβο. Πολλές συμμετοχές από Τρικαλινούς δρομείς

αγώνας Ursa Trail που έχει γίνει θεσμός για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μέτσοβο με την φετινή διοργάνωση να είναι μάλιστα διήμερη. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου οι δρομείς θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες των 11, 21 και 40 χιλιομέτρων, ενώ για τους νεαρούς αθλητές υπάρχει και ο αγώνας των 1.500 μέτρων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην Ήπειρο θα συγκεντρωθούν μερικοί από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα, ενώ για τον μαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή και παγκόσμιοι πρωταθλητές, για να τρέξουν «στα χνάρια της αρκούδας».

Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίοι περίπατοι έχουν καθαριστεί, όπως είπε και ο κορυφαίος έλληνας αθλητής βουνού, Νίκος Καλοφύρης, ο οποίος έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στην καθιέρωση του αγώνα, επομένως το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Μαϊου, το Μέτσοβο είναι έτοιμο για μια ακόμη γιορτή.

Όπως δήλωσε στο Advendure ο Νίκος Καλοφύρης, που αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο για το άθλημα, με τις φετινές συμμετοχές και την συνεχή αναβάθμιση του αγώνα, καλό θα ήταν να βρεθούμε στον αγώνα έστω και ως θεατές μιας και « Φέτος θα δούμε στην εκκίνηση τους καλύτερους Έλληνες αθλητές να συναγωνίζονται τους πρωταθλητές Ισπανούς, τον γνωστό σε όλους Jessed Hernandez που μας τιμά για άλλη μια χρονιά, τον Cristobal Adell Albalat της La Sportiva με σημαντικές διακρίσεις σε ισπανικούς και διεθνείς αγώνες π.χ. στον αγώνα του Vall del Congost το 2018 ήταν δεύτερος με πρώτο τον Hernandez. Επίσης θα τρέξουν οι αθλητές της Inverse Team Joaquin Duran Pradas, Pere Riba Porras και Sergi Riba Porras καθώς και ο διοργανωτής του Vall del Congost και διευθυντής της Inverse Team Antonio Arriba».

Οι αγώνες 40Km (2.700 μ. υψομετρική) και 20km (1.150 μ. υψομετρική) έχουν την πιστοποίηση της ITRA δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να πάρουν βαθμολογία και κατάταξη στη λίστα της ITRA, ενώ οι διαδρομές που πραγματοποιούνται οι αγώνες είναι πιστοποιημένες από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπόρων αποδεικνύοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των μονοπατιών και της σήμανσης.

Το pasta party στους χώρους του Οινοποιείου «Κατώγι Αβέρωφ»
ΣΧΕΤΙΚΑ

Τυρός Αρκαδίας: Μια άγνωστη όαση δίπλα στο Μυρτώο Πέλαγος

Τυρός Αρκαδίας: Μια άγνωστη όαση δίπλα στο Μυρτώο Πέλαγος

Ταυτόχρονα, τις ημέρες των αγώνων θα είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες» και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να δοκιμάσουν τα περίφημα κρασιά στο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, που βεβαίως έχει συνεισφέρει ιδιαίτερα στην ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα. Τόσο κορυφαίο pasta party που προσφέρει όσο και η τεχνογνωσία σε πολλά θέματα που αφορούν τον αγώνα έχουν δώσει επιπλέον ορμή στο Ursa Trail.

Θέα την οποία θα αντικρίζουν οι αθλητές

Τέλος, φέτος ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου φέτος έχει ανακοινώσει και τη διεξαγωγή ενός υπερμαραθωνίου 100 χιλιομέτρων στις 31 Αυγούστου. Ενός αγώνα καθόλου συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα, που όμως λόγω της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους κορυφαίους αθλητές βουνού όλου του κόσμου. Οι εγγραφές για αυτόν τον αγώνα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Back to top button
Close
Close