Τρίκαλα

Ψήφισμα του Δήμου Πύλης για τις φήμες κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Κυκλοφορούν πληροφορίες-φήμες για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην έδρα του Δήμου μας, στην Πύλη.

Άμεσα στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, αποφασίστηκε από κοινού, τόσο από την Συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση να γίνουν κινήσεις για την αποτροπή του γεγονότος δηλαδή:

1ον: Η έκδοση ψηφίσματος

2ον:Η συγκρότηση Επιτροπής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Κωστάκη Αθανάσιο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Κωνσταντίνο Βοϊτσίδη, η  οποία θα έχει προσωπική επαφή με την διοίκηση του Υποκαταστήματος Πύλης και της κεντρικής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Θα επιδοθεί το ψήφισμα και θα εκφραστούν τα επιχειρήματα και η θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

Ως Δημοτική Αρχή, πεισμωμένοι περισσότερο από ποτέ, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας, κόντρα στα εμπόδια που μας βάζουν κάποιοι.

Παρακάτω εκτίθεται το εκδοθέν  ψήφισμα.

Θέμα: Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας, στην έδρα του Δήμου Πύλης Τρικάλων, στην Πύλη».

Κύριοι,

Ζητάμε από τη  Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την όποια σκέψη, – εάν αυτή υπάρχει-, περί διακοπής  της λειτουργίας του υποκαταστήματός της, στην ΠΥΛΗ Τρικάλων.

Και μόνο η σκέψη δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των δημοτών μας.

Διότι δεν υπολογίζονται οι λόγοι ύπαρξης και λειτουργίας, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος.

Γιατί   «η λειτουργία μίας Τράπεζας δεν είναι μόνο οι αριθμοί».

Η λειτουργία της, είναι ζωτικής σημασίας για μια  κοινωνία και αυτό θα εξηγήσουμε παρακάτω, αν και είναι οφθαλμοφανές.

1ον: Ο Δήμος Πύλης αριθμεί είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους σε μόνιμη βάση, αριθμός που πολλαπλασιάζεται,  τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα,  λόγω της επισκεψιμότητας του τόπου μας. Υπάρχουν  οι ορεινές Κοινότητες του Δήμου μας, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, υπάρχει η Ελάτη, η Μεσοχώρα, τα Στουρναραίϊκα. Όλες μαζί, σαράντα τρείς (43) Τοπικές Κοινότητες.

2ον: Η έκταση του Δήμου Πύλης ανέρχεται στα 747.000 στρέμματα. Ξεκινά από την Γέφυρα «ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟ» και φθάνει μέχρι τα σύνορα της Άρτας.

3ον: Στον Δήμο Πύλης υπάρχει έντονη αγροτική δραστηριότητα. Δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια, βαμβάκια, κρασί, κάστανο αλλά και  επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενή και του τριτογενή Τομέα. Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταποίηση και εμπορικά καταστήματα, Δασική παραγωγή, όπου δραστηριοποιούνται δεκαεπτά (17) δασικοί συνεταιρισμοί. Σε μια περιοχή που υπάρχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού  (ΤΥΡΑΣ, LA FARM, BIOΣΑΛ, ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ, ΜΠΡΑΤΣΟΣ, ΤΖΕΓΚΑΣ, ΜΑΜΑΛΗΣ, REVOIL, ART WOOD κ.α. )

Επίσης μεγάλες  και μικρότερες τουριστικές δραστηριότητες. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα καθημερινής ανάγκης και εξυπηρέτησης καθώς και παραδοσιακών προϊόντων. Αναλογιστείτε ότι η κεντρική εξουσία σχεδιάζει και την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος και της Μεσοχώρας και της Πύλης, που προσδοκούμε να φέρει επιπλέον τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

4ον: Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, Υποθηκοφυλακείο, Νομικά πρόσωπα, Σύλλογοι, αλλά και το Ταχυδρομείο διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στην Τράπεζα. Αγροτικές Συντάξεις, επιδοτήσεις, μισθοδοσία υπαλλήλων, Προγράμματα όπως το «ΕΣΠΑ», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Κύριοι,

Η σκέψη και μόνο για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πύλη, με δεδομένο το γεγονός ότι σήμερα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί,  έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης και όχι μόνο.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στην Πύλη,

επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής,παρακαλούμε να αναθεωρήσετε τυχόν σκέψεις σας που πλήττουν  τον Δήμο Πύλης.

Η Εθνική Τράπεζα  όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να οργανωθεί  και να στελεχωθεί  ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος συνολικά τις σχέσεις μας με την Τράπεζά σας και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Κλείνοντας, απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους  φορείς και κυρίως τους Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική συνοχή και το μέλλον  Όλου του Ορεινού όγκου της Περιφέρειας.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πύλη, αναμένουμε την απάντησή σας».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

 

 

Back to top button
Close
Close