Τρίκαλα

Χωρίς χιόνι αλλά λειτούργησε κανονικά το χιονοδρομικό στο Περτούλι

Σε λειτουργία βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο το Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου με τις  εγκαταστάσεις, αναβατήρες, και τις πίστες να είναι σε ετοιμότητα .

Δυστηχώς οι ηπιες καιρικές συνθήκες δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες κυρίως των λάτρεις των χειμερινών σπορ αλλά τουλάχιστον αρκετοί εκδρομείς απόλαυσαν μια ευχάριστη διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια με το λιφτ μέχρι την κορυφή της κεντρικής πίστας ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ.  Σύμφωνα με τους υπευθύνους λειτουργίας του χιονοδρομικού και κυρίως τον Χρήστο Κωτούλα  ο οποίος ανέφερε  χαρακτηριστικά” έχουμε την  πλήρη πιστοποίηση και το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ λειτουργίας από το Υπουργείο Τουρισμού. Βέβαια η ποσότητα του χιονιού είναι μικρή και δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι πίστες του σκι.

Παρόλα αυτά οι πολυπληθείς επισκέπτες που έφθασαν στην περιοχή πέρα από όλα τα άλλα συνδύασαν μια μικρή βόλτα με το λιφτ ανεβαίνοντας μέχρι την κορυφή όπου  τους αποζημίωσε  το φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα δε επισκέφτηκαν  το σαλέ, και σίγουρα έμειναν ευχαριστημένοι από τους  επαγγελματίες της περιοχής με την   άψογη παροχή υπηρεσιών. D

Ύστερα από είκοσι χρόνια λειτουργίας του χιονοδρομικού στην  φωτο ο Χρήστος Ζαραμπούκας ως μέλος της διοίκησης του φορέα που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο μαζί με το προσωπικό λειτουργίας  περιχαρής καθώς ύστερα από μια συντονισμένη προσπάθεια διοίκησης δήμου και εργαζομένων εξασφαλίστηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας που σημαίνει ότι από  15/12/18 το χιονοδρομικό κέντρο πληρεί όλες τις διατάξεις ασφαλείας και καλής λειτουργίας τόσο στο λιφτ όσο και στις πίστες χιονοδρομίας.

Το χιονοδρομικό κέντρο σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της χώρας έχει όμως την τύχη να βρίσκεται μέσα σε ένα από τα ομορφότερα ελατοδάση της Ελλάδας. Η γεωγραφική περιοχή όπου ανήκει είναιαπό τις ομορφότερες αλλά και από τις πιο αξιοποιημένες τουριστικά της χώρας μας, με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από πολλά άλλα μεγάλα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα.

Στην Ελάτη, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι, καθώς και τα υπόλοιπα ορεινά Τρίκαλα, υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

Για την διασκέδασή σας στα ορεινά Τρίκαλα θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.

 

Back to top button
Close
Close