Τρίκαλα

Χρ.Λιάπης: Aπό το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού στο ΚΕΘΕΑ

Ένας επιστήμονας με σπουδαίο βιογραφικό

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan, με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Είναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε και στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Εκπαιδεύτηκε στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ως Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά, συστεγαζόμενος με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Γ. Αλεβιζόπουλο και δεύτερο ιατρείο στην Καλαμπάκα.

Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατέλεσε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιατρικής, ταυτίζοντας τη θητεία του με ευεργετική αλλαγή στο καθεστώς των Ειδικευομένων-Ειδικών Ιατρών, σε Παράταση, όλης της χώρας.

Έχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του.

Είναι συν-συγγραφέας με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Tufts, S Nassir Ghaemi και με τον π. Υπουργό εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Όουεν, σε κεφάλαιο του βιβλίου “H Τοξίκωση της Εξουσίας”, των Αγγλικών Εκδόσεων Palgrave Macmillan.

Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτόν το εξαίρετο επιστήμονα; Τί συμβαίνει πραγματικά με την τοποθέτηση Λιάπη στο ΚΕΘΕΑ;

Ακούστε: Δεν τους ενοχλεί η Τατιάνα, αλλά ο Παναγιωτόπουλος….

Το νέο ΔΣ που τοποθετήθηκε με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνεται την Πέμπτη στη Βουλή, δεν ακυρώνει την έως τώρα διαδρομή του ΚΕΘΕΑ.

Αντίθετα έρχεται να εκσυγχρονίσει τον ρόλο του και να τον καταστήσει αποδοτικότερο για την κοινωνία και διαυγέστερο για την Πολιτεία.

Στη φωτογραφία, o Δρ. Λιάπης με τον Patrick Kennedy πρώην Γερουσιαστή, ανιψιό του δολοφονηθέντος Προέδρου John Kennedy και γιο του επίσης διατελέσαντος Γερουσιαστή, Ted Kennedy

Η αντίδραση, από μερίδα αντιπολιτευόμενων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΚΕΘΕΑ, του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Χ. Λιάπη MD, MSc, PhD, με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμετοχή στις δραστηριότητες των «Γιατρών του Κόσμου», στην Αφρική, προσωποποίησε, συχνά με όρους χυδαιότητας που θύμιζαν άλλες εποχές, την προπαγανδιστική μεθόδευση πολιτικοποίησης ενός ευαίσθητου ζητήματος που θα έπρεπε -κανονικά- να είναι υπεράνω πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων.

Ο Δρ. Λιάπης, πράγματι είναι στέλεχος της ΝΔ, δηλώνει, όμως πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα χωρίς κομματική ταυτότητα. Το όνομά του δεν έχει αναμειχθεί ποτέ σε κανένα σκάνδαλο (…τύπου π.χ. παραδικαστικών μεθοδεύσεων Novartis…).
Επιχειρώντας να φαιδροποιήσουν τη δημόσια παρουσία του, μέσα και αρθρογράφοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, εστίασαν σε δύο τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε εκπομπή της κας Στεφανίδου, η μία μάλιστα με θέμα την ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης. Μάλλον, όμως, είναι οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε πολιτικές εκπομπές, όπως η «Χώρα εν καμίνω» του Πάνου Παναγιωτόπουλου, που ενοχλούν τους κομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι παρασιωπούν το πλούσιο βιογραφικό του και ενορχηστρώνουν επιθέσεις σπίλωσης χαρακτήρα, ενάντια σε ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό στέλεχος που με παρρησία και αξιοπρέπεια τους αντιπολιτεύθηκε δημόσια για 4 χρόνια.

Back to top button
Close
Close