Επιχειρείν

Χορηγός του pop up event του Με Ζεν η Οινοποιία-Αποσταγματοποιία Τσιλιλή…

“Στους πρόποδες των Μετεώρων, στο σπήλαιο της Θεόπετρας, ανακαλύφθηκαν ανάμεσα στα άλλα, κουκούτσια σταφυλιών από την Παλαιολιθική Εποχή που μαρτυρούν την πανάρχαια συνύπαρξη του τόπου με το αμπέλι.
Το μυστηριακό περιβάλλον των Μετέωρων μεταλαμπαδεύεται στον οίνο και τα αποστάγματα μέσω ενός ιδιαίτερου terroir και καθιστά την περιοχή διαχρονική κοιτίδα παραγωγής κρασιών και αποσταγμάτων σταφυλιού.Φωτογραφία του χρήστη Touratzis Umami.
Μυημένοι στην τέχνη της απόσταξης από τον παππού και τον πατέρα τους, τα αδέλφια Makis Tsililis και Κώστας Τσιλιλής δημιούργησαν την αποσταγματοποιία το 1989, στη Ράξα Τρικάλων, στη σκιά των ιερών βράχων των Μετεώρων. Όραμά τους υπήρξε, από την πρώτη στιγμή, να επαναφέρουν δυναμικά το τσίπουρο στο προσκήνιο και να αναδείξουν την πλούσια παράδοση της περιοχής τους, ενός τόπου απόλυτα συνυφασμένου με την τέχνη της απόσταξης του σταφυλιού.
Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον.”Φωτογραφία του χρήστη Touratzis Umami.

Αποκαλύπτουμε καθημερινά τους εκθέτες του Umami Festival Thrace ’18που θα γίνει στις 21 & 22 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη στο Ramada Plaza Thraki
Τσίπουρο Τσιλιλή // Ράξα Τρικάλων

Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.

Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Το πρώτο Umami Festival έγινε στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο 2017, γνωρίζοντας φαινομενική επιτυχία και καθιερώνοντας το θεσμικά. Το Umami Festival επεκτείνεται, διοργανώνοντας το δεύτερο φεστιβάλ στην Λάρισα, το ίδιο έτος.

Η Οινοποιία-Αποσταγματοποιία Τσιλιλή ήταν  χορηγός του pop up event του Με Ζεν που πραγματοποιήθηκε στο Umami Festival Thrace ’18 ενώ παράλληλα οι επισκέπτες  δοκίμασαν  τα εκλεκτά τους αποστάγματα στο χώρο του φεστιβάλ!
Παραγωγή: TU events

Back to top button
Close
Close