Ειδήσεις

Ξαφνικός χειμώνας με χιόνια στην Ήπειρο…

ΦΩΤΟ – Από τον καύσωνα που ήρθε στα μέσα Μαΐου οδηγηθήκαμε και πάλι στον χειμώνα! Ο υδράργυρος έκανε βουτιά και στα ορεινά της Ηπείρου οι καιρικές συνθήκες δεν απέχουν σε τίποτα από κείνες του… Γενάρη! Το πιο εντυπωσιακό είναι αργά το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον δρόμο Λάιστας προς Ιωάννινα. Όπως μάλιστα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής πέρασαν ένα τμήμα του δρόμου με μεγάλη δυσκολία καθώς το χιόνι ξεπερνούσε τα δέκα εκατοστά. Απίστευτο κι όμως αληθινό….

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος ανέφερε ότι η περιοχή του είναι συνηθισμένη στα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όμως ο φετινός ήταν διαφορετικός χειμώνας, με μεγάλη περίοδο ξηρασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν στερέψει πηγές που υπό άλλες συνθήκες είχαν νερό όλη την θερινή περίοδο.

Όπως λοιπόν ήταν παράξενος και διαφορετικός ο χειμώνας, έτσι συνεχίζεται και η άνοιξη. Χιονόπτωση ωστόσο στα τέλη Μαΐου δεν έχει κανένας να θυμάται!

Σημειώνεται ότι σε περιοχές της Πρέβεζας εκδηλώθηκαν κατά διαστήματα έντονες χαλαζοπτώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Ο υδράργυρος έπεσε στους δύο βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες!

Back to top button
Close
Close