Τρίκαλα

«Χαμένη υπόθεση» η σεζόν για τα μικρά τουριστικά καταλύματα στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα

Υπό την πίεση της ρευστότητας και των μηδενικών κρατήσεων βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με έρευνα του trikalaidees τόσο στην πόλη των Τρικάλων όσο και στην πόλη της Καλαμπάκας .Με ένα μικρό ψηφιακό πέρασμα από τις ιστοσελίδες αναζήτησης τουριστικών καταλυμάτων αποτυπώνετε η πληρότητα στις δυο προαναφερόμενες περιοχές ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με ιδιοκτήτες μας επιβεβαίωσαν το γεγονός .

Το 2020 είναι η πιο δύσκολη τουριστική σεζόν των τελευταίων ετών για τα μικρά τουριστικά καταλύματα, τα οποία σημειώνουν πληρότητες σε χαμηλά νούμερα, που δεν ξεπερνούν το 10% για τον Ιούλιο, ακόμη και για τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μια φράση σε ερώτηση για την διαφαινόμενη κατάσταση  «Kλείσαμε με εντολή του κράτους, στο πλαίσιο της γενικευμένης και, κατά γενική ομολογία επιτυχημένης από υγειονομικής πλευράς, προσπάθειας αντιμετώπισης και περιορισμού της νόσου Covid-19, ως υγιείς επιχειρήσεις και ανοίξαμε ως κόκκινες επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, που η εξασφάλιση ρευστότητας αναδεικνύεται σε αγώνα δρόμου για τις επιχειρήσεις του κλάδου, ένα ακόμη πρόβλημα που εντείνει τη δυσκολία επιβίωσής τους, κινδυνεύοντας παράλληλα να συμπαρασύρει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις-συνεργάτες και προμηθευτές τους, είναι το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Τη φετινή τουριστική περίοδο, η οποία θεωρείται «χαμένη υπόθεση» για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων  τους, με το φαινόμενο των ακάλυπτων μεταχρονολογημένων επιταγών, που είδαμε στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, να ελλοχεύει. Το θέμα ανησυχεί πλήθος μικρομεσαίων δορυφορικών εταιρειών γύρω από τη διαμονή, στα χέρια των οποίων βρίσκονται οι επιταγές, οι οποίες φοβούνται για «τσουνάμι» ακάλυπτων επιταγών, με απρόβλεπτες συνέπειες.

cz

Back to top button
Close
Close