Επιχειρείν

Χαλυβουργική: Αγωνία για τους εργαζόμενους μετά το “λουκέτο” από τη ΔΕΗ

Σχεδόν μετά από έναν αιώνα λειτουργίας η Χαλυβουργική “βυθίζεται” στο σκοτάδι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση του ΑΔΜΗΕ, διακόπηκε την Δευτέρα το βράδυ η ηλεκτροδότησή της.

Διακόπηκε χθες τη νύχτα (11:59 μ.μ.) σύμφωνα με τις πληροφορίες η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης ως αποτέλεσμα της επανενεργοποίησης από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της ιστορικής βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στη ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ πίσω από την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ, της οποίας οι οφειλές προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να αγγίζουν τα 300 εκατ.

Η επανενεργοποίηση της άρσης εκπροσώπησης, η οποία σημαίνει πως η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, έγινε χθες, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας, ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί επίσης από τη διοίκηση της ΔΕΗ στις αρχές Δεκεμβρίου για το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.

Πλέον το εργοστάσιο προστέθηκε και τυπικά στη λίστα των βιομηχανικών «λουκέτων» που μετρά η χώρα κατά την περίοδο της κρίσης. Το λουκέτο όμως στην επιχείρηση δεν επηρεάζει μόνο τους ιδιοκτήτες της αλλά και τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στη συντήρηση του εργοστασίου.

Back to top button
Close
Close