Επιχειρείν

«Φλερτ» Zara και H&M με Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν μέρος της παραγωγικής τους δραστηριότητας συνεργαζόμενες με ελληνικές εταιρείες εξετάζουν οι δύο «πρωταθλητές» στον χώρο του fast fashion, ο ισπανικός όμιλος Inditex και η σουηδική  Η&Μ.

Σε μια προσπάθεια να συνέλθουν από το χτύπημα που δέχθηκαν από τον κορωνοϊό οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν στη χώρα μας, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέρος της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

«Το ενδιαφέρον είναι έντονο και έχει να κάνει με την μεταφορά μέρους της παραγωγής των εταιρειών αυτών στην Ελλάδα», έχει δηλώσει ο Θεόφιλος Ασλανίδης, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω του newsletter BnB Daily.

Φαίνεται πως τόσο η Inditex όσο και η Η&Μ θέλουν να μεταφέρουν την παραγωγική τους δραστηριότητα πιο κοντά στις γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν «φιλέτο» για τις ίδιες, όπως είναι οι αγορές των ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται με επιχειρήσεις του χώρου της ένδυσης σε χώρες όπως η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Συνολικά η Inditex έχει 1.801 προμηθευτές που λειτουργούν 7.800 μονάδες παραγωγής με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο και την Τουρκία. Στην Ασία το 2018 η εταιρεία είχε 450 συνεργάτες στην Κίνα και άλλους 300 στην Ινδία το Μπανγκλαντές, το Βιεντάμ, την Καμπότζη και το Πακιστάν.

Πηγή: fpress.gr

Back to top button
Close
Close