Idees Sports

Φιλική νίκη γοήτρου για τον ΑΟΤ που νίκησε στην Λάρισα τον Απόλλωνα

Μουδιασμένοι ακόμη οι παίκτες του ΑΟΤ  από την προετοιμασία (βρίσκεται στο 2ο στάδιο)κατάφεραν να σταθούν με αξιώσεις στο δευτερο φιλικό της σαιζόν . Στην Φιλιππούπολη απέναντι στον Απόλλωνα σε ένα ματς που παρακολούθησαν τουλάχιστον 300 φίλαθλοι,  οι κυανέρυθροι έφυγαν νικητές με σκορ 2-1 . Η τεχνική ηγεσία των Τρικάλων εάν και έδειξε τα πλάνα της λίγο πολύ για το αρχικό σχήμα ,ένα μήνα περίπου πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχει όλο το χρόνο να βελτιώσει τις εμφανείς αδυναμίες των παικτών να σχηματίσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο . Και αυτό γιατί ,μπορεί οι φίλοι της ομάδας,  όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο να ικανοποίηθηκαν από το σκορ νίκης αλλά η γενική εικόνα των κυανέρυθρών άφησε την αίσθηση ότι πέρα από το γεγονός,  θέλουν πολύ  την δουλειά, τα μεγάλα ονόματα δεν υπάρχουν . Μπορεί να υπήρξαν απουσίες κάποιων παικτών αλλά ο φετινός ΑΟΤ έδειξε ότι θέλει και άλλη ενίσχυση.Ιδίως στο κέντρο η τακτική και κυρίως τα πρόσωπα δεν φαίνεται ακίομα να μπορούν να τραβήξουν στην επίθεση όλη την ομάδα .Παρόλα αυτά υπάρχουν παιδιά που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και αναμένεται σταδιακά να αφομοιωθούν ακόμη πιο πολύ  στο τελικό  σύνολο ……

To συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη προηγήθηκε με τον Μαυριά (17′), αλλά τα Τρίκαλα του Σωτήρη Αντωνίου βρήκαν τις απαντήσεις με τους Βέρτζο (51′) και Παρθένη (89′).

Η ομάδα του ΑΟΤ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι. Στο 6′ ο Γροντής με κάθετη πάσα βρήκε τον Τσίπρα, ο επιθετικός της ομάδας των Τρικάλων από τα αριστερά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Φυρινίδη, όμως αυτή κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο έτερος δανεικός της ΑΕΛ, ήταν αυτός που ανησύχησε τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Καπός έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού ξεμαρκαρίστηκε έξω από τη περιοχή δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα όμως να περνά άουτ.

«Χτύπησε» με γκολ ο Απόλλων

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 13′. Ο Καρακατσάνης μπήκε στην περιοχή του ΑΟΤ από αριστερά, αλλά απέναντι από τον Βέρτζο βρήκε τον χώρο, δοκίμασε το σουτ αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 17ο λεπτό. Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη κυκλοφόρησε όμορφα τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΑΟΤ, η μπάλα έφτασε στον Μαυριά που από τον άξονα δοκίμασε το συρτό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Απόστολίδη για το 1-0 που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Προσπάθησε ο ΑΟΤ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού Γροντής και Καπός συδνυάστηκαν ξανά, απειλώντας τον Απόλλωνα. Ο πρώτος με κάθετη πάσα βρήκε τον επιθετικό, μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και αριστερά, αλλά το σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε ο Φυρινίδης στη γωνιά του.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τους φιλοξενούμενους. Ο Τσίπρας έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Καπό, αλλλά μέσα από την περιοχή και υπό πίεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Φυρινίδη που μπλόκαρε σταθερά.

Το παιχνίδι στα ίσια

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΑΟΤ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 51′ ο Γκόλιας έκανε τη σέντρα από πλάγια αριστερά στο δεύτερο δοκάρι ο Βέρτζος πήρε τη κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κραβαρίτη για το 1-1.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 62′. Ο Αναστασόπουλος που είχε περάσει στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Κραβαρίτη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Αλλαγές και νέες ευκαιρίες

Μετά τη μία ώρα οι προπονητές και των δύο ομάδων προχώρησαν σε πολλές αλλαγές δοκιμάζοντας τους παίκτες του είχαν στους πάγκους τους. Πάντως ο ρυθμός δεν έπεσε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν δυναμικά το γκολ που θα έδινε και πάλι το προβάδισμα.

Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, ο Ζγκούρι βρήκε με ψιλοκρεμαστή πάσα τον Ντιατά μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο τελευταίος οριζοντιώθηκε, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την άλλη ο Απόλλωνας απείλησε ένα λεπτό μετά. Ο Κολοβός πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, μετά από ωραία ατομική ενέργεια έφτασε έξω από την περιοχή του Αθανασόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

 

Στο 76′ ο Απόλλωνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Συράκος με κάθετη έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Διβανέ, αλλά και πάλι ο Αθανασόπουλος βγήκε νικητής διώχνοντας σε κόρνερ. Ενώ νέα ευκαιρία στο 82′ για τους γηπεδούχους, με τον Τσιλούλη να εκτελεί με λόμπα το φάουλ στην περιοχή του ΑΟΤ, αλλά ο Διβανές με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ανατροπή και νίκη ο ΑΟΤ

Με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι περισσότερο ως επίσημα ματς, παρά ως φιλικό οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιζαν με πολύ δύναμη για τη νίκη. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο ο Παρθένης έδωσε τη νίκη στον ΑΟΤ.

Στο 89′ ο ποδοσφαιριστής των Τρικάλων πήρε τη μπάλα έξω από τη περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κραβαρίτη, που όσο και αν προσπάθησε δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το γκολ για το 1-2.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φυρινίδης (46′ Κραβαρίτης), Σάββας (55′ Μίλιτς), Κουρτεσιώτης (75′ Καμπέρης), Ανδρέου Β. (83′ Λουκάς), Παπαζαχαρίας (70′ Ανδρέου Γ.), Χατζής (46′ Τσιλούλης), Αγρόδημος (64′ Ιβανίδης), Σουλίδης (59′ Διβανές), Σαχινίδης (71′ Κολοβός), Καρακατσάνης (67′ Συράκος), Μαυριάς (46′ Σκούπρας).

ΑΟΤ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης (46′ Αθανασόπουλος), Βέρτζος (60′ Γκαλίτσιος), Γιαννίτσης (46′ Κοτσώνης), Πάνος (83′ Παρθένης), Γκόλιας (79′ Μυρσινιάς), Τεγούσης (46 Αναστασόπουλος), Τσιάρας (63′ Ζήσης), Γροντής (72′ Μανώλης), Μίλιεβιτς (79′ Κατσαντώνης), Τσίπρας (46′ Ζγκούρι), Καπός (67′ Ντιατά).

Διαιτητής: Τσιτσανούδης. Βοηθοί: Ακρίβος, Μάνος.

Back to top button
Close
Close