MUST Read

Φίλοι με κοινούς επαγγελματικούς και πολιτικούς προσανατολισμούς

Πυκνά σιμά όταν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά ακόμη και όταν οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου κορυφώνονται οι δυο φίλοι αλλά και Τρικαλινοί, συναντιόνται . Σε ένα ακόμη προγραμματισμένο ραντεβού αυτήν την φορά στην Αθήνα οι δυο γνωστοί γιατροί και είχαν πολλά να πουν .

Ο Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος και ο ορθοδοντικός Γιώργιος Μπάκος με ιδιαίτερες ανησυχίες και παρεμβάσεις στην  κεντροαριστερά είχαν πράγματι πολλά να πουν.

Από την μια τα εννιά χρόνια κρίσης και από την άλλη οι επικείμενες εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για τον μεσαίο χώρο, αναζητώντας λύσεις και καταθέτοντας προβληματισμούς για   ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα με ένα Κοινοβούλιο που να λειτουργεί, με βουλευτές θα έχουν ουσιαστικό ελεγκτικό ρόλο, αλλά για να το κάνουν αυτό χρειάζεται ένας διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία ουσιαστικός και πολλά άλλα. Όσο για την υποψηφιότητά τους στα θεσμικά όργανα ουδείς λόγος .Εαν και περιζήτητοι αυτήν την φορά η πολιτική μπορεί να περιμένει …

Back to top button
Close
Close