Ειδήσεις

Τσίπρας σε Ιβάν: «Σε πήρα το πρωτάθλημα, φέρε μου ψήφους»

Το tweet του πρωθυπουργού «υπενθύμισε» –άμεσα– στον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πήρε πρωτάθλημα, και –έμμεσα– ότι πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση.Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο ΠΑΟΚ το πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Και αήττητος θα το πάρει και ας παίζει με μισή ομάδα στα Γιάννενα.

Σταθερότητα είχε ο ΠΑΟΚ σε όλη τη σεζόν, ήταν και τυχερός που οι Ολυμπιακοί βαράγανε στον γάμο του Καραγκιόζη στο «Καραϊσκάκης», το πήρε δίκαια.

Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Κι αρχίζει το έργο τώρα. Κι εκεί που όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά, ο Τσίπρας γράφει ένα tweet για τα συγχαρίκια.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 34 χρόνια, ήταν δίκαιο και το πήραν με την αξία τους». Αυτό έγραψε ο πρωθυπουργός των Πρεσπών. Μάλιστα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για τον ΠΑΟΚ από αυτό που έκανε ο Τσίπρας.

Του λέει, δηλαδή, ότι κι εγώ έπαιξα τον ρόλο μου, που το σήκωσες. Κανένα ρόλο δεν έπαιξε, βέβαια, ο Τσίπρας, και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, αλλά σάμπως έχει σημασία; Ο Τσίπρας προσπάθησε να κλέψει τη δόξα και από τον Σαββίδη και από τους παίκτες. Δουλειά του είναι να πουλάει παραμύθι.

Η «Α» βέβαια το είχε γράψει, ότι και με τον Τζήμερο πρωθυπουργό και με Οικολόγους Πράσινους, πάλι θα το σήκωνε ο ΠΑΟΚ. Τι να κάνει, όμως, ο Τσίπρας. Πολιτικός είναι.

Πουλάει παραμύθι κι όποιος τσίμπησε, τσίμπησε. Σου λέει, αυτό που έγινε με τη φιέστα του ΠΑΟΚ, έγινε μόνο όταν βγήκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’81. Από τότε έχει να γίνει τέτοιο πράγμα στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη τη Μακεδονία την κανονική.

Έτσι είναι. Νόμιζες στον Λευκό Πύργο θα έβγαινε κανένας Ανδρέας από τις πολεμίστρες και θ’ άρχιζε να λέει «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Κι άπαξ κι έχει πάρει μαθήματα να φέρεται και να μιλάει όπως ο Ανδρέας, τι να έκανε, δηλαδή, ο Άλεξ. Θα τουίταρε ότι ο ΠΑΟΚ το πήρε δίκαια.

Διότι, σου λέει, εκεί μαζεύτηκε 300.000 κόσμος. Αυτοί όλοι είναι δικές μου ψήφοι, εγώ τους έδωσα το πρωτάθλημα. Το ξέχασαν το Μακεδονικό, ξέχασαν τις Πρέσπες και τους Κοτζιάδες και τους πήρα αιχμάλωτους. Όπως έκανε τα χρόνια εκείνα ο Ανδρέας, δηλαδή.

Κατάλαβες, τώρα, γιατί τουιτάρισε ο πρωθυπουργός; Διότι σου λέει ότι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν όλοι αυτοί που πήγανε στην Τούμπα και μετά πορεία στον Λευκό Πύργο. Έτσι είναι. Τι να κάνει, δηλαδή, το Αλεκάκι…

Οι Ολυμπιακοί γραμμένο τον έχουνε. Οι ΑΕΚτζήδες, σου λέει, πέρυσι δεν μας έστειλε συγχαρητήρια εμάς για την κούπα και φέτος το έπαιξε με τον ΠΑΟΚ το έργο.

Και οι Παναθηναϊκοί που δεν έχουν μαντίλι να κλάψουνε, ήλπιζαν ότι ο Δημητράκης θα έκανε δουλειά με το Athens Alive. Πάπαλα κι εκεί. Τίποτα δεν προχωράει, άσε που ο Γιαννακόπουλος πήγε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν δεν έπρεπε ν’ απαντήσει στο tweet του Τσίπρα; Ολόκληρος πρωθυπουργός του έστειλε συγχαρητήρια. Δεν έπρεπε να πει μια καλή κουβέντα για το Αλεκάκι;

Δηλαδή, παλιά, πώς έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας και ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνήσει ποτέ; Τώρα, δηλαδή, άλλαξε κάτι; Τώρα που ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, ο Τσίπρας δεν είναι ο Πούτιν; Τώρα τι είναι, δηλαδή; Μαδούρο της Ελλάδας;

Όλα έχουν την εξήγησή τους όμως. Είσαι εσύ ο αυτοκράτορας Ιβάν, παίρνεις αήττητος το πρωτάθλημα, έριξες 3,5 μιλιόνια στις εκλογές κι έρχεται ο Τσίπρας και σε καπελώνει. Σου λέει, είμαι κι εγώ εδώ. Κι ας μην ξέρει ούτε ποιος παίζει τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ.

Πες στον λαό του ΠΑΟΚ να μη μας ξεχάσει στις εκλογές. «Μέμνησο των Αθηναίων», του είπε ο Τσίπρας για να το ρίξουμε στο αρχαίο με το «Ω, Άνδρες Αθηναίοι» του Ιβάν. Να θυμάσαι τους Αθηναίους, λέει στο tweet ο Τσίπρας.

Το είχε πει ο βασιλιάς Δαρείος αυτό, πριν ξεκινήσουν οι Περσικοί Πόλεμοι. Όταν έμαθε ότι οι Αθηναίοι έστειλαν πλοία για να βοηθήσουν τους επαναστάτες της Μικρασίας, που ήταν υπό περσική κατοχή, ο Δαρείος τα πήρε στο κρανίο.

Πήρε το τόξο, έριξε ένα βέλος στον αέρα, ότι ξεκινούσε ο πόλεμος κατά των Αθηναίων. Και για να μην το ξεχάσει καμιά μέρα, έβαλε έναν υπηρέτη να του λέει «μέμνησο των Αθηναίων». «Να θυμάσαι τους Αθηναίους», δηλαδή.

Έτσι είναι. Ο Ιβάν έφτιαξε μεγάλη ομάδα, έριξε χρήμα και πήρε μεγάλους παίκτες, συσπείρωσε τον λαό του ΠΑΟΚ, τον έκανε μια γροθιά, κι έρχεται το Αλεκάκι και του λέει, «σύντροφε, μη με ξεχάσεις στις εκλογές».

Μέχρι και τη φανέλα του ΠΑΟΚ κράτησε για πάρτη του στη ΔΕΘ. Κι ας τον άφησε στη Θεσσαλονίκη όταν πήρε μαζί τους επιχειρηματίες και πήγε στα Σκόπια.

Το προχωράμε. Ποιος Τσίπρας, τώρα, σοβαροί να είμαστε. Ουδείς ασχολείται με τον Τσίπρα στη Μακεδονία. Δεν βλέπετε τι γίνεται με τους ΣΥΡΙΖΑίους υποψήφιους;

Φασίνες τρώνε όπου πάνε που ο Τσίπρας έβαζε υπογραφή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μόνο Σαββίδης υπάρχει στη Μακεδονία. Λαγούς από τα καπέλα βγάζει ο Ιβάν. Λίγος, όμως, είναι ο Ιβάν, αυτό έχω να σου πω εγώ. Στο κάνω σεντς.

Παίρνει ο ΠΑΟΚ ολόκληρο πρωτάθλημα και ο σύντροφος Ιβάν τα βάζει με την Αθήνα. Δεν κάνεις, κύριε, για ηγεμόνας. Ένας ηγετίσκος είσαι. Ποια Αθήνα τώρα και παπαριές.

Είσαι στον θρόνο σου, είσαι ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο λαός γονατίζει μπροστά σου όπως στις ρωμαϊκές αρένες κι όπως κάνανε στην τουρκοκρατία, «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω», και πας και λες για το ΠΟΚ. Ποιο ΠΟΚ, ρε σύντροφε, πλάκα μας κάνεις;

Και λέει και το ωραίο του Περικλή«Ω, άνδρες Αθηναίοι, να σκέφτεστε πιο έξυπνα». Τον ξενέρωσες τον ΠΑΟΚτσή. Καβάλα στ’ άλογο είναι ο Ιβάν κι οι ΠΑΟΚτσήδες. Γραμμένο το ’χεις το ΠΟΚ. Δεν υπάρχει για σένα το ΠΟΚ. Είναι στην αποκάτω.

Το ’βαλες κάτω και το βάρεσες κι εκεί επάνω που ο λαός του ΠΑΟΚ σαν άλλος Διαγόρας ο Ρόδιος που ζήτησε να πεθάνει επειδή οι γιοι του έγιναν Ολυμπιονίκες και πέθανε τελικά, λες τη μαγική λέξη λες κι είσαι κανένας Κυριάκος Κυριάκος που ποστάρει για να τα γράφει το Σαββιδοτεχνείο.

Έτσι είναι, ταβάριτς Ιβάν. Τη ζωή μου πάρε μου, ήταν το βράδυ της Κυριακής οι ΠΑΟΚτσήδες. Μεθύσι κανονικό. Και πας και λες, «όσο συμμαχούν αυτοί, εμείς είμαστε πιο δυνατοί». Ό,τι δηλαδή, γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Ό,τι έλεγε ο ΜάκηςΓκαγκάτσης, μόλις έχασε τις εκλογές. Ο Ιβάν δηλαδή έγινε Μάκης, ρε φίλε.

Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Ιβάν. Ξέρει τι λέει και πότε το λέει. Δεν αντέχεται η σφαλιάρα που έφαγε με τον Μάκη τον Γκαγκάτση στις εκλογές της Super League. «Κόντυνε ο Σαββίδης, έγινε πιο κοντός κι από τον Κούγια», έγραψε η «Α».

Ξενέρα έφαγε ο λαός του ΠΑΟΚ με την ήττα του Μάκη. Ξέρει ο λαός του ΠΑΟΚ ότι το παιχνίδι παίζεται και στη Super League και την ΕΠΟ εκτός από το γήπεδο. Κι ο Μάκης γύρισε με κατεβασμένα τα αυτιά στη Θεσσαλονίκη.

Κάπως έπρεπε να καθησυχάσει τον λαό του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Και μίλησε σαν πολιτικός. «Θα γίνουμε πιο δυνατοί». Το είπε και καθάρισε. Σάμπως πρόκειται ν’ ασχοληθεί κανένας ΠΑΟΚτσής να κάτσει ν’ αναλύσει τι λέει ο ποιητής;

Όχι βέβαια! Το είπε ο Ιβάν, σου λέει, «ότι θα γίνουμε πιο δυνατοί, καθαρίσαμε». «Και του χρόνου δικά μας», σου λέει. «Αυτοκρατορία θα χτίσουμε», όπως είπε κι ο Βιεϊρίνια στην Πορτογαλία.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Ο Ιβάν έχασε την ΕΠΟ κι ο Κουπτσίδης από τα Γρεβενά, εκεί που ο Ιβάν νόμιζε ότι είναι δικός του, συνεχίζει με Μελισσανίδη. Τη χάνει και την ΕΠΟ ο Ιβάν.

Έξω από το κέντρα είναι. Τι εννοεί ότι θα γίνουμε ακόμα δυνατοί; Θα πάρει παίκτες; Μακάρι. Γιατί εφέτος δεν χρειάστηκε να πάρει παίκτες να νικάει και τους διαιτητές.

Και δεν είναι μονάχα αυτό. Αλλάζει το έργο στην ΕΠΟ, έρχονται νέοι νταβατζήδες, φεύγει κι ο Βασιλομπίλαρος ο Γκαγκάτσης από Super League, σαν την καλαμιά στον κάμπο έμεινε ο Ιβάν. Θα μείνει κι ο Περέιρα; Δύσκολο, σου λέω εγώ. Ό,τι βόλτες βάρεσε, βάρεσε στην ερωτική Θεσσαλονίκη ο Πορτογάλος με τη συνοδό του, την ιδιαιτέρα του.

Γι’ αυτό τα είπε αυτά ο Ιβάν. Επειδή έμεινε στην απ’ έξω. Κι όσο αφορά στον ΠΑΟΚ, ποια συμμαχία και παπαριές, ρε. Καμία συμμαχία δεν υπάρχει. Παντρεύεται, ρε, ο λύκος με την προβατίνα, πλάκα κάνουμε τώρα; Φεουδάρχης την είδε ο Ιβάν και είπανε να τον κοντύνουνε, όχι ότι συμμάχησαν κιόλας.

Ο Ντέμης αντιπερισπασμό στον Ιβάν

Τον Ντέμη δεν τον βλέπω καλά στο Open του Σαββίδη. Τη νύχτα που ο ΠΑΟΚ ξεφάντωνε στην Τούμπα, ο Ντέμης κάλεσε στο στούντιο τον Πρέλεβιτς, που δεν είχε ούτε χαρτοπετσέτα να κλάψει. Από τη μία η φιέστα που στοίχισε πεντακόσια χιλιάρικα, κι από την άλλη ο Μπάνε έλεγε ότι «μακάρι να είχαμε κι εμείς έναν Σαββίδη».

Καλά, ο ίδιος ο Σαββίδης δεν είχε πει ότι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ θα έπαιρνε μέρος από τις εισπράξεις του ποδοσφαιρικού; Τα πήραν; Άμα τα έπαιρναν, δεν θα δήλωνε ο Παπαθεοδώρου ότι εξαφανίστηκαν οι ΠΑΟΚάρχες. Ποιον εννοούσε ο Παπαθεοδώρου; Τον Σαββίδη στο δόξα πατρί εννοούσε.

Και πάει ο Ντέμης και φέρνει τον Πρέλεβιτς και χαρακώνεται το προφίλ του Ιβάν. Τώρα, θα πεις, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη διπλανή στήλη, ο σύντροφος έχει άλλες προτεραιότητες. Θέλει να δει τι θα κάνει με τον Τσίπρα και το ΠΟΚ που συμμάχησε εναντίον του. Δεν μπορεί ν’ ασχολείται με το μπάσκετ. Άμα τον πιέσει ο λαός του ΠΑΟΚ, θα το κάνει. Προς το παρόν, ουδείς ασχολείται στον ΠΑΟΚ με το μπάσκετ.

Να διαβάσει Μακιαβέλι ο Ιβάν

Αλλού, όμως, είναι το θέμα με τον Σαββίδη, που είπε την παπαριά ότι συμμάχησε η Αθήνα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχάς, γιατί πανηγύρισε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης μαζί με το Σαββιδοτεχνείο για τη συμμαχία; Διότι αυτό έγινε. Πανηγύρια και χαρές που ο Μάκης έχασε από το ΠΟΚ. Ψυχιατρείο, δηλαδή.

Παρακάτω. Άπαξ κι ο ίδιος ο Ιβάν λέει για τη συμμαχία, τι θα γίνει του χρόνου, ρε. Ένα ανάποδο πλάγιο να δώσει ο διαιτητής στην Τούμπα, θα μπουκάρει μέσα ο λαός για το ΠΟΚ που συμμάχησε και καλά να πάρει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Κι εκτός αυτού, βέβαια, μ’ αυτήν τη μαλακία του ο Ιβάν το μίσος μεγάλωσε μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων και τον νότο. Ή, μήπως, λέω παράλογα πράγματα; Αντί να το παίξει ηγεμόνας όλου του ποδοσφαίρου ο ταβάριτς, διχάζει τον κόσμο. Κι οι αθλητικοί εισαγγελείς κάθονται και τον βλέπουνε.

Κι αφού είναι και σπουδαγμένος ο Σαββίδης, που ξέρει και τι είπε ο Περικλής, ας πάει να μάθει και πώς περιγράφει τον ηγεμόνα ο Νικολό Μακιαβέλι στο βιβλίο του «Ο Ηγεμών».

πηγη https://www.iapopsi.gr

 

Back to top button
Close
Close