Ειδήσεις

Τραγωδία στην θάλασσα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθως στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα Σπέτσες και Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη με αποτέλεσμα – όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες – να έχουμε δύο νεκρούς και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Η σύγκουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος (κατά άλλες πληροφορίες ίσως να ήταν και αλιευτικό) που έπλεε στην περιοχή κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό βοηθητικό σκάφος (τέντερ) στο οποίο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα.

Το σκάφος πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το μικρό βαρκάκι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους

επιβάτες του τέντερ και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Η δήλωση της εκπροσώπου του λιμενικού για το δυστύχημα:

«Υπήρξε σύγκρουση ενός φουσκωτού 10 μ. περίπου με 10 Γάλλους επιβαίνοντες, με ξύλινο σκάφος 5 μέτρων όπου επέβαιναν 3 άτομα, Ελληνες και οι 3, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Δυστυχώς ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, η γυναίκα έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και την έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Στο σημείο σπεύδουν πλωτά του λιμενικού, ιδιωτικά θαλάσσια ταξί και θα μεταβεί μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Δυστυχώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα αίτια του δυστυχήματος», είπε η συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Χριστίνα Καρλάση μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το δελτίο Τύπου: 

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. 

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης

Back to top button
Close
Close