Τρίκαλα

Τρίκαλα: Καινοτομία και στη σύμπραξη ΤΕΦΑΑ – ΕΛ.ΑΣ

Στα Τρίκαλα η Αστυνομία μπήκε στο Πανεπιστήμιο και… κάθισε στα έδρανα!

 

Στα Τρίκαλα η Αστυνομία μπήκε στο Πανεπιστήμιο και… κάθισε στα έδρανα! Παρακολουθώντας ημερίδα με θέμα τον ρόλο της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού της.
Ηταν μια καινοτόμα δράση και συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.
Η ίδια, μάλιστα, ενθουσιασμένη από τους χώρους της σχολής και τα εργαστήρια στα οποία ξεναγήθηκε, όχι μόνο δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψει για να το δει επισταμένως. Αλλά και το χαρακτήρισε ως εξαιρετικό ίδρυμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσει να «διαφημίσει» τα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα. Και αναφέρθηκε στη σημασία της ανυπαρξίας, πλέον, στεγανών ανάμεσα σε Αστυνομία και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ΕΛΑΣ και την κοινωνία να είναι «ένα με το ελληνικό πανεπιστήμιο».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην καινοτομία που χαρακτηρίζει την πόλη και τον Δήμο, την ίδια την κοινωνία, που «φέρνει» την Αστυνομία μέσα στο Πανεπιστήμιο, υπό όρους και προϋποθέσεις, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Χαρακτήρισε, ακόμη, αυτή τη συνεργασία, ως δείγμα της εύρεσης κοινών τόπων, όπως συνέβη ήδη στα Τρίκαλα με τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και ΤΕΦΑΑ στο ζήτημα του καπνίσματος. Δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει με έμφαση, ότι αυτό το Τμήμα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην πόλη, καθώς ανοίγει δρόμους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο νέο αμφιθέατρο της Σχολής και είχε ως αντικείμενο τη «Συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας». Μίλησαν σχετικά, οι:

  • Δρ Γιάννης  Κουτεντάκης,Ομότιμος Καθηγητής  Εργοφυσιολογίας, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ετοιμότητα-αποτελεσματικότητα και η σχέση της με την φυσική κατάσταση»
  • Δρ Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Καθηγητής  Βιοχημείας της Άσκησης,  ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Αφυδάτωση, ενυδάτωση, σωματική και πνευματική ετοιμότητα»
  • Δρ Ιωάννης Φατούρος,  Καθηγητής  Βιοχημείας της Άσκησης, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Μυϊκή δύναμη: ετοιμότητα και υγεία»
  • Δρ Αντρέας  Φλουρής, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και Θωμάς Νιώπας, Αστυνόμος Β’, Υποδιοικητής Αστυνομικούς Τμήματος Βέροιας με θέμα «Μπορούν να επηρεάζουν την απόδοση στελεχών οι κλιματικές αλλαγές;»
  • Δημήτριος Μήτραινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Τ.Α. Τρικάλων με θέμα «Αερόβια ικανότητα και σκοπευτική αποτελεσματικότητα».

Ηταν, μάλιστα, αυτή η εκδήλωση, επέκταση του μοναδικού παγκοσμίως Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις», το οποίο σχεδιάστηκε πριν από 8 χρόνια με την σύμπραξη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων και τον τότε Διοικητή της Ταξίαρχου Δημητρίου Μπίκου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο τ. βουλευτής Χρ. Σιμορέλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Διγγελίδης, ο διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Καρανάσιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Καραΐσκος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Πύραρχος Αντώνιος Σπανός.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

 

Back to top button
Close
Close