Fashion

Το «Project Soma» είναι τα αρχικά των ονομάτων μας, Συνατσάκη, Οικονομάκου, Μαίρη, Αθηνά

Σ΄ένα διάλειμμα από τις καλοκαιρινές της διακοπές η ηθοποιός και επιχειρηματίας μιλάει στο NouPou για το πως προέκυψε η συνεργασία με τη Μαίρη Συνατσάκη, για την σειρά κοσμημάτων Allover που έχει δημιουργήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και δίνει συμβουλές για το τι να φορέσετε σ΄ένα καλοκαιρινό γάμο. Η Αθηνά έχει πάντα ενδιαφέρον!

Πατάω το Rec και η «εξερεύνηση» αρχίζει…

Τι συνέβη στο πρώτο σας ραντεβού;

Όταν συναντηθήκαμε ήμαστε και οι δυο πολύ χαρούμενες που τελικά προχωρήσαμε μια ιδέα. Έστω κάνοντας αρχικά απλώς ένα ραντεβού. Συζητώντας και αναλύοντας τις σκέψεις μας υπήρχε σύμπνοια απόψεων και οπτικής. Και κάπως έτσι καταλήξαμε πως το μόνο που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να κάνουμε ένα brand που να αφορά τη γυναικεία ένδυση. Δεδομένου πως εγώ έχω την εταιρία με τα κοσμήματα, το Allover, και η Μαίρη τη δική της συλλογή με παπούτσια, τα Mairiboo for Envie. Μόλις καταλήξαμε στο αντικείμενο ξεκινήσαμε απευθείας να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα, να ψάχνουμε σχέδια, υφάσματα και τους κατάλληλους συνεργάτες που θα υλοποιήσουν το όνειρό μας. Ξεκινήσαμε κατευθείαν να δουλεύουμε βάζοντας στόχο να βγει η συλλογή το καλοκαίρι.

Και πάλι (συνέβη και με την εταιρία κοσμημάτων), ξεκίνησες από το μηδέν, χωρίς να έχεις γνώση του αντικειμένου. Η πιο safe λύση θα ήταν να δώσετε το όνομά σας σε μια εταιρία, να κάνετε συνεργασία και να καρπωθείτε την επιτυχία. Εσύ όμως πάλι επέλεξες το δύσκολο δρόμο.

Είμαι τελειομανής ως άνθρωπος και θέλω να έχω τη τελική απόφαση για όσα με αφορούν. Το να συνεργαστούμε με μια εταιρία θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο και με μικρότερο ρίσκο όμως δε θα είχαμε λόγο και άποψη για το καθετί. Τώρα, μαζί με τη Μαίρη, έχουμε τον τελικό λόγο και όλα περνάνε από εμάς. Αυτό για μένα είναι η αληθινή δημιουργία που αναζητώ και με εξελίσσει. Βέβαια έχουμε και το ρίσκο του λάθους ή της αποτυχίας όμως αυτό δεν ήταν ποτέ για μένα ανασταλτικός παράγοντας. Είμαι αυθόρμητη στις αποφάσεις μου και δίνω το 100% του εαυτού μου συνεπώς αν κάτι πάει στραβά δε με «τιμωρώ», μαθαίνω από αυτό και προχωράω παρακάτω.

Ο χρόνος όμως δεν είναι με το μέρος σου. Ηθοποιός, influencer, επιχειρηματίας με δυο εταιρίες και κυρίως μητέρα και σύζυγος. Χρειάζονται προσωπικές θυσίες και πάλι ζεις στα «κόκκινα». Υπήρξε στο μυαλό σου όταν πήρες την απόφαση να κάνεις το Project Soma;

Αν μια ιδέα την πιστέψω, μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και νιώσω πως έχει να μου δώσει πολλά ως άνθρωπο και ως επαγγελματία ξεχνάω τα πρακτικά ζητήματα και δίνομαι ολοκληρωτικά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω όρια, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, ακόμα το ψάχνω (γέλια), όμως όταν το αποτέλεσμα με δικαιώνει αυτομάτως νιώθω πληρότητα και ξεχνάω και την έλλειψη προσωπικού χρόνου και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνω.

Το όνομα του brand πώς προέκυψε;

Το «Project Soma» είναι τα αρχικά των ονομάτων μας, Συνατσάκη, Οικονομάκου, Μαίρη, Αθηνά. Ήταν πρόταση του γραφίστα μας και μας ενθουσίασε. Ακολούθησε την τακτική που δημιούργησε και το Allover. Αυτή τη φορά όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερη η επιτυχία γιατί ο συνδυασμός των αρχικών μας ταυτίζεται και με το αντικείμενο που δραστηριοποιούμαστε. Το γυναικείο σώμα.

Η πρώτη σας συλλογή βγήκε σε limited edition, θα το ακολουθήσετε και στις επόμενες ή έγινε λόγω έλλειψης χρόνου; 

Αποφασίσαμε να βγούμε φέτος το καλοκαίρι με μια μικρότερη συλλογή, με σκοπό να συστηθούμε στο κοινό. Η χειμερινή συλλογή που ήδη είναι έτοιμη – όσον αφορά στο σχεδιαστικό της κομμάτι – θα είναι πιο πλήρης και θα καλύπτει περισσότερες ανάγκες για μια γυναίκα χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλη παραγωγή. Οι συλλογές μας κατά μια έννοια θα είναι limited edition.

Τι πρεσβεύει το brand σας;

Το γυναικείο σώμα, τη θηλυκή πλευρά μιας γυναίκας που θέλει να την εξωτερικεύσει και με τα ρούχα της χωρίς κλισέ και πεπατημένη. Τα ρούχα μας θέλουμε να αναδεικνύουν τις γυναίκες που τα φορούν και παράλληλα να τις «ξεκουράζουν». Η λογική της συλλογής μας είναι να μπορεί μια γυναίκα να είναι καλοντυμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να προσπαθεί.

Ποιο είναι το στιλ σας;

Η καλοκαιρινή συλλογή βασίστηκε στο boho. Τα υφάσματα θέλαμε να είναι αέρινα, ποιοτικά, με μοναδικά prints, floral, να έχουν ωραία κίνηση, να μην τσαλακώνουν εύκολα και να είναι άνετα στην εφαρμογή τους. Επίσης, δώσαμε μεγάλο βάρος στα φυσικά υφάσματα, γιατί όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε στο περιβάλλον. Δεν είναι εφικτό να το καταφέρουμε σε απόλυτο βαθμό όμως κάθε σεζόν θα προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο να περιορίζουμε τον πολυεστέρα.

Τα τέλεια ρούχα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συμφωνώ απόλυτα. Αν και είμαι ένας άνθρωπος που έχω ταξιδέψει πολύ και αγαπώ τα ταξίδια πάντα είχα πρόβλημα με το πώς θα φτιάξω τις βαλίτσες μου. Ποια ρούχα θα πάρω μαζί μου, αν θα θέλουν σίδερο, πώς θα τα συνδυάσω κοκ. Φέτος, ειλικρινά η ζωή μου έγινε πιο εύκολη από κάθε φορά. Πήρα όλα τα ρούχα της συλλογής, έκανα και κάποιες μικρές προσθήκες και νιώθω έτοιμη για κάθε περίσταση, από την παραλία μέχρι τις βραδινές μου εξορμήσεις.

Τα ρούχα σας απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες;

Στόχος μας είναι να απευθύνονται σε κάθε τύπο γυναικών. Στην πρώτη συλλογή δεν κατέστη δυνατό, λόγω έλλειψης χρόνου, όμως από τη χειμερινή συλλογή αυτό θα αλλάξει. Ακούμε τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό ώστε κάθε φορά να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Οι τιμές είναι προσιτές;

Προσωπικά θεωρώ ότι απάντηση δεν υπάρχει σε αυτή την ερώτηση. Η τιμή είναι υποκειμενική και εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση εκείνου που την κρίνει. Με σιγουριά σου λέω όμως πως οι τιμές μας για την ποιότητα μας είναι προσιτές. Πιστεύω πολύ στο value for money και φυσικά το εφαρμόζουμε.

Πιο ρούχο από την πρώτη σας συλλογή είναι το αγαπημένο σου;

Το καθένα είναι ξεχωριστό και το αγαπώ για διαφορετικούς λόγους. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα ήταν η Fara Skirt, η αγαπημένη μου μακριά, διαφανής, τσιγγάνικη φούστα.

Πρότεινε στους αναγνώστες του nou-pou δυο ρούχα από τη συλλογή σας για ένα γάμο ή μια βάφτιση που εν όψει καλοκαιριού έχουν την τιμητική τους.

Η επιλογή του ρούχου εξαρτάται από την ώρα, το μέρος και τη συνθήκη που πραγματοποιείται ο γάμος ή η βάφτιση. Μια σίγουρη επιλογή όμως είναι τα δυο μακριά μας φορέματα. Εγώ θα πρότεινα για γάμο το Lynda Dress ενώ για βάφτιση το Faye Dress.

Πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα ρούχα σας;

Προς το παρόν τα ρούχα διατίθενται μέσα από τα e-shop μας, το δικό μου www.allover.gr και της Μαίρης,www.buyaboo.gr  Στόχος μας όμως είναι καθώς επεκτεινόμαστε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό e-shop που θα πωλούνται. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να έρθει στο showroom που έχουμε ανοίξει στο Κολωνάκι, για τα κοσμήματα, και να τα δοκιμάσει.

Η χονδρική είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

Φυσικά, από τη νέα σεζόν θέλουμε να επεκταθούμε και στις χονδρικές σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ώστε να μπορεί ο κόσμος  πιο εύκολα να βλέπει τα ρούχα και να τα αγοράζει. Ήδη μας έχουν προσεγγίσει πολλά καταστήματα απλώς θέλουμε να μπορούμε απόλυτα να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και μετά να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Στη χειμερινή collection τι θα δούμε;

Η συλλογή θα αφορά «εκείνη». Τη γυναίκα που θέλει να εκφραστεί μέσα από τα ρούχα της. Ρούχα φτιαγμένα να φοριούνται mix&match μεταξύ τους, με συνδυασμούς χωρίς κανόνες, για κάθε τύπο γυναίκας, που έχει άποψη για τη μόδα και θέλει να εκφραστεί μέσω αυτής. Τα υφάσματα θα είναι κυρίως βελούδο, δαντέλες, σατέν, σε ρομαντικό ύφος και θηλυκές γραμμές, συνδυασμένα όμως και με oversized κοστούμια δανεισμένα από την… αντρική γκαρνταρόμπα.

Αναρωτιέμαι αν το νέο σας επιχειρηματικό βήμα επηρεάζει και την πρώτη σου μεγάλη αγάπη, την εταιρία με τα κοσμήματα.

Φυσικά. Μόνο όμως ως προς το καλύτερο. Το Allover και το Project Soma έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Εμένα. Αναπόφευκτα λοιπόν το ένα μου δίνει έμπνευση για το άλλο. Η νέα συλλογή εκτός από την αυτοδυναμία της θα έχει κομμάτια που θα ταιριάζουν πολύ με τη νέα μας collection. Σκοπός μας είναι, όπως ανέφερα και παραπάνω, να καλύπτουμε όσες περισσότερες ανάγκες μπορούμε για μια γυναίκα.

Νιώθω πως το Allover έχει ανεξαρτητοποιηθεί, δεν έχει πλέον τόσο ανάγκη το όνομά σου. Έχει καταφέρει να φτιάξει το δικό του όνομα.

Ισχύει και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας το Allover έχει δώσει δείγματα και έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό και νιώθω ευγνώμων για αυτό.

Back to top button
Close
Close