Γάμος - Βάπτιση

Το dress code για τη μαμά της νύφης!

Με  αφορμή τη γιορτή της Μητέρας…από την Μαριάνα Μαγουλά

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη . Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σε ένα γάμο, εκτός από το ζευγάρι , τη μεγαλύτερη χαρά την έχει η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού! Οι περισσότερες μητέρες  περιμένουν αυτή τη στιγμή πως και πως σε όλη τους τη ζωή . Και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε παραπονεμένες τις μητέρες χωρίς μια αναφορά προς τιμήν τους για τη δεύτερη πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, το γάμο των παιδιών τους. Η πρώτη θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η μέρα που γίνονται μητέρες.

Η μαμά της νύφης ή του γαμπρού λάμπουν μόνο και μόνο από ευτυχία εκείνη την ημέρα οπότε δεν χρειάζονται να κάνουν και πολλά για να είναι όμορφες. Αποφύγετε τις υπερβολές  σε κάθε τι , άλλωστε είναι η ημέρα της νύφης και δε θα θέλατε να την επισκιάσετε ειδικά αν είστε η πεθερά της.  Ξεκινώντας από το ρούχο που θα επιλέξετε να φορέσετε, αποφύγετε έντονα χρώματα ή πολύ σκούρα.

Το μπλε και το πετρόλ είναι αγαπημένο χρώμα για τις μητέρες των μελλόνυμφων όπως επίσης και η σωστή επιλογή της απόχρωσης του γκρι μπορεί να σας αναδείξει ιδιαιτέρως. Το μπορντό είναι ένα χρώμα πολύ αριστοκρατικό καθώς είναι ανάμεσα σε κόκκινο και μαύρο και με ένα σωστό πατρόν του φορέματος μπορείτε να δείχνετε πάρα πολύ κομψή και φινετσάτη. Καλό θα είναι να αποφύγετε το ζακετάκι που είναι ασορτί με το φόρεμα για να καλύψετε τυχών ατέλειες στο σώμα σας. Προτιμήστε να έχει το φόρεμα μανικάκι. Είναι λίγο ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο όπως και το μπολερό. Επίσης καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε με την συμπεθέρα σας ως προς το χρώμα φορέματος που θα φορέσει η κάθε μία για να μην φορέσετε το ίδιο.

Ως προς το μακιγιάζ, καλό θα ήταν να κινηθείτε σε ένα απλό φυσικό μακιγιάζ που θα αναδεικνύει σωστά τα χαρακτηριστικά σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές σε καμία περίπτωση. Επιλέξτε το χτένισμα σας ανάλογα με την κουπ σας. Αν έχετε κοντά μαλλιά δεν έχετε πολλές επιλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι όμορφο το χτένισμα σας. Αν υπάρχει κάποιο μήκος στην τρίχα μπορείτε να κάνετε ένα πιάσιμο απλό, σικ και  διαχρονικό που να ταιριάζει με την ηλικία σας. Επίσης αγαπημένο χτένισμα των μαμάδων είναι και οι μπούκλες ανάλαφρες ή και όχι, αρκεί όμως να ξέρετε ότι τα μαλλιά σας μπορούν να κρατήσουν το χτένισμα αυτό για αρκετές ώρες.

Επιλέξτε ένα σετ κοσμημάτων για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας .

Ξεχωρίστε ως μητέρα των μελλόνυμφων και αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις στο γάμο τους.

Να έχετε όλες οι μητέρες μια πολύ πολύ χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας με όλη την Αγάπη των παιδιών σας.

Back to top button
Close
Close