MUST Read

Το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων σε εκπομπή του ΣΚΑΪ

 

Στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ «Στην υγειά μας ρε παιδιά» θα εμφανιστεί το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων το Σάββατο 29-2-2020 στις 21:00.

Με 40 χορευτές και χορεύτριες το ΔΧΣ συμμετέχει σε αποκριάτικο γλέντι, ανοίγοντας την εκπομπή με την αναβίωση του εθίμου «Γαϊτανάκι».
Στο έθιμο αυτό, συμμετέχουν 13 μέλη του ΔΧΣ, κρατώντας τον μεγάλο στύλο στο κέντρο, από την κορυφή του οποίου ξεκινούν δώδεκα μακριές κορδέλες, καθεμιά με διαφορετικό χρώμα. Οι κορδέλες αυτές, τα «γαϊτάνια», δίνουν το όνομά τους στο έθιμο. Ο αριθμός των δώδεκα χορευτών φέρεται να υποδηλώνει τους μήνες του χρόνου που εναλλάσσονται ή τις Ωρες, τις μυθικές θεότητες του Χρόνου.

Οι χορευτές του ΔΧΣ χόρεψαν επίσης παραδοσιακούς χορούς, συνοδεία του καλεσμένου στην εκπομπή Γιάννη Καψάλη, ενώ υπήρχε και λαϊκό πρόγραμμα.Στη εκπομπή παραβρέθηκαν άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι Καψάλης, Δέξιμος, Φέρρης, Ζόζεφιν , Κρητικός, Ζαρίφη , Βισκαδουράκης κ.α.Την αποστολή συνόδευσε ο υπεύθυνος λειτουργιάς του ΔΧΣ κ. Σταυρός Σούλιος

 

Back to top button
Close
Close