Τρίκαλα

Το τρίπτυχο Παπαστεργίου για την επόμενη δεκαετία στην Αυτοδιοίκηση

 

Τόλμη, συμπόρευση με την κοινωνία, τεχνολογία.
Με αυτό το τρίπτυχο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου χαιρέτισε τις εργασίες της εκδήλωσης «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (με όραμα για το 2023)».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη της πρωτοπορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν οι Έλληνες να βρεθούν στα «πρώτα βαγόνια του τρένου της ανάπτυξης».

«Καταμερισμός εργασιών, ανάδειξη των διαφορετικών συνθηκών κάθε περιοχής ώστε να «ντύσουμε» με επενδύσεις που θα έρθουν μετά από στρατηγικό σχεδιασμό και σωστή κατάθεση προτάσεων με βασικό στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτό είναι το κέλευσμα για την δεκαετία 2020-2030», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα, με τη συμβολή των αιρετών αλλά θέλει δίπλα της την κοινωνία. «Συμμετοχή και ανοχή της κοινωνίας είναι το μυστικό για να μπορούν τα τοπικά έργα να εδραιώνονται», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δεν είναι όλη η Ελλάδα το ίδιο, αλλά όλη η Ελλάδα είναι υπέροχη, τόνισε. Και συνέχισε, αναφέροντας την ανάγκη, «Να αφήσουμε πίσω τα παλιά, πώς έγινε, τι έγινε και να πάμε μπροστά με προοπτική και όραμα και σωστό σχεδιασμό. Μπορεί να μην πάμε «ευθεία», μπορεί να χρειαστεί κι ένα μικρό ζιγκ-ζαγκ για να φτάσουμε στο στόχο μας. Αρκεί να ξέρουμε πού πάμε».

Η εκδήλωση ήταν επιστημονική ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» σε συνεργασία με την «International Forum Training» και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Back to top button
Close
Close