Σινεμά

Το στοίχημα της Disney σ’ έναν μακρινό γαλαξία αρχίζει να αποδίδει………..

Το Rogue One: A Star Wars Story, η πιο πρόσφατη προσθήκη στο γνωστό franchise, έκανε ντεμπούτο στο box office με έσοδα ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του, όπως δήλωσε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η Disney θα γίνει η πρώτη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που θα έχει έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια χρονιά.

Αυτά τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια διακρίνονται σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και σχεδόν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς, εκτός ΗΠΑ. Αυτά τα έσοδα-ρεκόρ οφείλονται κυρίως στην ταινία Star Wars: The Force Awakens, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά εξασφάλισε πάνω από το ένα τρίτο των κερδών της (ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως) το 2016.

Άλλες ταινίες που έδωσαν ώθηση στα έσοδα-ρεκόρ της Disney περιλαμβάνουν την Captain America: Civil War της Marvel Universe, την Finding Dory της Pixar, την ταινία κινουμένων σχεδίων Zootopia, και την ταινία ζωντανής δράσης The Jungle Book.Αποτέλεσμα εικόνας για Rogue One: A Star Wars Story

Πέρυσι, η Universal άγγιξε κέρδη 6,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο box office, βοηθούμενη από τις ταινίες Jurassic World, Minions και Furious 7. Το προηγούμενο ρεκόρ ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το είχε πετύχει η 20th Century Fox με παραγωγές όπως οι X-Men: Days of Future Past και How to Train Your Dragon.

Η Disney παραμένει αισιόδοξη και για τις προοπτικές για το 2017. Στις ταινίες που αναμένεται να γίνουν επιτυχίες συγκαταλέγονται και η ταινία ζωντανής δράσης Η Πεντάμορφη και το Τέρας, οι Πειρατές της Καραϊβικής: Dead Men Tell No Tales, και ο Πόλεμος των Άστρων: Episode VIII τον Δεκέμβριο.Αποτέλεσμα εικόνας για Rogue One: A Star Wars Story

Back to top button
Close
Close