Fashion

Το πουλόβερ που θα αγοράσουμε τώρα και θα είναι ακόμα in μετά από 10 χρόνια


Εκτός από το πιο άνετο κομμάτι της γκαρνταρόμπας, το πλεκτό πουλόβερ είναι και ένα από τα πιο διαχρονικά -μια ζεστή αγκαλιά υφάσματος μέσα στο χειμωνιάτικο κρύο.

Η εξέλιξη της μόδας είδε το πουλόβερ να εξελίσσεται σε πιο παιχνιδιάρικο και πιο fashionable κομμάτι, με έντονα χρώματα, statement prints και φέτος τονισμένους ώμους -έτσι κέρδισε ακόμα και τους πιο δύσκολους της μόδας, που το θεωρούσαν κάπως πρόχειρο και ακατάλληλο για εμφανίσεις εκτός σπιτιού.

Η Victoria Beckham τα προτιμά σε απαλά παστέλ, οι Νεοϋορκέζες σε μαύρο και οι Παριζιάνες σε chic neutral αποχρώσεις, ενώ τα πουλόβερ βρήκαν τη θέση τους και στο evening dressing πλεγμένα με μεταλλιζέ νήμα ή με ανάγλυφα κεντήματα.

Ωστόσο, οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται και σίγουρα το χριστουγεννιάτικο πουλόβερ με το κεντημένο έλκηθρο δεν θεωρείται ακριβώς «διαχρονικό κομμάτι για chic εμφανίσεις» -αντίθετα, ένα άλλο στιλ πουλόβερ παραμένει in από την εποχή της Grace Kelly.

Το 1950, η σταρ φωτογραφήθηκε φορώντας ένα πλεκτό λευκό πουλόβερ του διάσημου ιρλανδικού brand Αran, δίνοντας στο κομμάτι το εισητήριο για το πάνθεον της κομψότητας. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη που το φόρεσε – η Greta Garbo φορούσε neutral ζιβάγκο πουλόβερ στην ταινία Anna Christie to 1930, ενώ ανάμεσα στους μετέπειτα φανς του ήταν η Audrey Hepburn αλλά και ο Steve McQueen, που έκανε το λεγόμενο fisherman sweater (δηλαδή πουλόβερ του ψαρά, για ευνόητους λόγους) fashion item.

Έτσι, καταλήγουμε στο ότι λίγα κομμάτια είναι τόσο κλασικά -και classy -όσο ένα λευκό πλεκτό πουλόβερ.

Back to top button
Close
Close