Lifestyle news

Το ονειρεμένο σπίτι μέσα σε ελαιώνα της οικογένειας Τζόνσον

Σαρανταέξι χιλιόμετρα από το Βόλο ανάμεσα σε λιόδεντρα είναι το Χόρτο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου και “δεύτερη πατρίδα” του Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που έφτασε από τη Βρετανία στον αγαπημένο του τόπο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αψηφώντας απαγορεύσεις και καραντίνες.

Το φανταστικό σπίτι με την απίθανη θέα του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ , στο Πήλιο

Ερωτευμένος από τη δεκαετία του 60 και του 70, -όταν τα τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο ήταν μικρά-, με την Ελλάδα, ήταν αποφασισμένος να αγοράσει ένα μικρό κομμάτι γης στη Μεσόγειο, ένα μικρό μέρος στον ήλιο, όπως λέει.

σπίτι τζόνσον

Το όνειρό του δε μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα μέχρι την άνοιξη του 2001 όταν τα τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, ο Μπόρις, η Ρέιτσελ, ο Λέον και ο Τζο είχαν πια τις δικές τους οικογένειες και τα δυο παιδιά από το δεύτερο γάμο του, η Τζούλια και ο Μαξ ήταν στην εφηβεία.

σπίτι τζόνσον

Ο Τζόνσον βρήκε το οικόπεδο μέσω ενός φίλου του που είχε ένα διπλανό σπίτι και αγόρασε τέσσερα στρέμματα γης μέσα στα ελαιόδεντρα. Έτσι το σπίτι χτίστηκε σε παραδοσιακό πηλιορείτικο ύφος με γκρίζες πλάκες στην οροφή, πέτρινο. Βρίσκεται στην πλευρά του Παγασητικού κόλπου, εκεί που αν καθίσει κάποιος στη βεράντα το ηλιοβασίλεμα κοιτάζει απέναντι τη θάλασσα μέχρι τα βουνά, μέχρι τον Παρνασσό, το θρυλικό σπίτι των Μουσών.

σπίτι τζόνσον

Ένα ονειρεμένο σπίτι μέσα σε ελαιώνα

Το σπίτι των ονείρων του είναι μια διώροφη κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων με μεγάλο κήπο και πισίνα, ενώ σε πέντε λεπτά μπορεί κάποιος να φτάσει σε μια μικρή απομονωμένη παραλία. Ολοκληρώθηκε το 2005 και στον κήπο υπάρχουν περισσότερα από 40 ελαιόδεντρα, πολλά από αυτά εκατοντάδων ετών.

σπίτι τζόνσον

Ο Τζόνσον ονόμασε το σπίτι “Βίλα Ειρήνη -ένα μικρό μέρος στον ήλιο”, και μάλιστα όπως λέει ο ίδιος το σπίτι αυτό έχει μετατραπεί σε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσε να φανταστεί με τα παιδιά και τα εγγόνια του να το γεμίζουν με χαρούμενες φωνές. Η οικογένεια νοικιάζει το σπίτι μέσω του τουριστικού γραφείου realholidays.co.uk με ιδιωτική συμφωνία, αλλά μάλλον είναι δύσκολο να το βρει κάποιος ελεύθερο αφού η οικογένεια το χρησιμοποιεί και πέρα από τις καλοκαιρινές διακοπές της.

thetoc.gr

Back to top button
Close
Close