Fashion

Το «ολόγραμμα» του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή υποδημάτων ξεναγεί κοινό και κριτικούς στη σέξι έκθεσή του με τίτλο «Εxhibion (iste)»

Σκέψεις για τον Christian Louboutin και την έκθεση «Εxhibion (iste)» στο Παρίσι από την Δέσποινα Κουτσομητροπούλου

Καλημέρα! Ονομάζομαι Κριστιάν Λουμπουτέν, είμαι ο σχεδιαστής των παπουτσιών με την κόκκινη σόλα και θα γίνω ο ξεναγός σου.

Christian Louboutin

© Jose Castellar

Το «ολόγραμμα» του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή υποδημάτων που στο όνομά του πίνουν σαμπάνια οι πιο κομψές κυρίες διεθνώς, από διασημότητες, ηθοποιούς και μοντέλα έως influencers και κοσμικές, εμφανίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση των ΝΥΤ και ξεναγεί κοινό και κριτικούς στη σέξι έκθεσή του με τίτλο «Εxhibion (iste)». Ένα παιχνίδι με την «έκθεση» και τον «επιδειξία» με την προσθήκη της κατάληξης «iste». Η μίνι παρουσίαση είναι διαδραστική και τα εκθέματα είναι (τι άλλο;) παπούτσια. Γόβες στιλέτο και πανύψηλα, περίτεχνα και σχεδόν φετιχιστικά μποτίνια που σκίζουν τις μοκέτες.

Ο μάγος των ψηλοτάκουνων έβαλε κόκκινο στη σόλα το 1992 και έδωσε στις γυναίκες, κατά κύριο λόγο, την ευκαιρία να τονίσουν και να τονώσουν τη θηλυκότητά τους, έστω κι αν είναι ανυπόφορο να βαδίζεις σε πολύ ψηλά τακούνια. Σκέψου να θέλεις να βάλεις τις λουμπουτέν γόβες σου και να θέλεις να περπατήσεις λίγα μέτρα σε αθηναϊκό πεζοδρόμιο; Έχει πονέσει ο αστράγαλός μου να λέω ότι τα αθηναϊκά πεζοδρόμια μισούν τα γυναικεία παπούτσια. Οι γυναίκες με τους έρωτες και τα ψηλά τακούνια καλύτερα να κάτσουν στα αυγά τους και στο αλμοδοβαρικό σελιλόιντ.

Christian Louboutin

«Pigalle» παπούτσι © Jean-Vincent Simonet

Εάν είσαι από εκείνες που ρισκάρουν και συνδυάζουν Λουμπουτέν και Αθήνα τότε η διαδρομή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στάδια: από το αυτοκίνητο κατευθείαν στην κοινωνική εκδήλωση, ή δείπνο ή ραντεβού, και μετά ξανά στο αυτοκίνητο που θα σε περιμένει στην έξοδο. Ιδανικά οι Λουμπουτέν γόβες σετάρονται με ένα Met Gala, με μια απονομή των Όσκαρ, δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι για μια στο τόσο. Αν αντέχει η τσέπη σου, αλλά και τα πόδια σου.

Christian Louboutin

Αν δεν αντέχουν και τα δύο, ιδού τα τακούνια ιδού και το Παρίσι. Αν «και ο θεός έπλασε τη γυναίκα», ο Λουμπουτέν ήρθε και έφτιαξε τις γόβες της. Από 26 Φεβρουαρίου έως 26 Ιουλίου εμβληματικές δημιουργίες του διάσημου σχεδιαστή υποδημάτων θα εκτίθενται στο εντυπωσιακό, αναπαλαιωμένο, αρ ντεκό Palais de la Porte Dorée. Μια από αυτές τις δημιουργίες είναι τα μποτίνια Corset d’ Amour. Θυμίζουν κορσέ με κορδόνια και αντί για λουλούδια έχουν σχεδιασμένα πάνω τους γυμνά σώματα που γλιστρούν πάνω στα κατακόκκινα πέλματα. Ένα ζευγάρι μποτίνια που με εντυπωσίασε είναι το ζευγάρι Entre ciel est terre. Είναι φτιαγμένα από σατέν, μέταλλο και σκαλιστό ξύλο. Εμπνευσμένα από το Μπουτάν, τα βλέπεις και ταξιδεύεις στη χώρα. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να φορεθούν. Βρίσκονται ανάμεσα στον «ουρανό και τη γη». Άλλωστε και ο ίδιος ο σχεδιαστής έχει πει πως του αρέσει η εικόνα των ποδιών με τα παπούτσια του, αλλά όχι σε ό,τι αφορά το περπάτημα. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η άνεση. Μόνο η εικόνα.

Back to top button
Close
Close