MUST ReadΥγεία/fitness

Το νου σας τα κιλά παραμονεύουν! Από την Τρικαλινή διατροφολόγο Παρασκευή Παλάτου

 

Το ότι διανύουμε δύσκολη φάση όλοι μας είναι δεδομένο. Το στρες, η ψυχολογική πίεση, ο φόβος είναι όλα συναισθήματα απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα. Είναι όμως και συναισθήματα που συνδέονται με την συναισθηματική υπερφαγία κοινώς το ξέσπασμα στο φαγητό. Από τη μία ο έντονος περιορισμός της κίνησης , από την άλλη το μαγείρεμα και το φαγητό, η εκτόξευση του δείκτη στη ζυγαριά είναι ευκολάκι!  Μικρές συμβουλές λοιπόν για να μη χρειαστείτε αλλαγή στην γκαρνταρόμπα σας όταν όλο αυτό το σκηνικό θα είναι παρελθόν!

1) Νεράκι, νεράκι, νεράκι!Τις περισσότερες φορές που κατευθύνεστε στο ψυγείο σας οδηγεί η βαρεμάρα και όχι η πείνα!

2) Τρώτε κάτι μικρό ανά 2,5-3 ώρες, λίγα αποξηραμένα φρούτα ,10-15 ξηροί καρποί, 1 φρούτο , 1-2 ρυζογκοφρέτες με λίγο cottage ή 1 φέτα γαλοπούλα είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά θα σας προσφέρουν τον κορεσμό που χρειάζεστε προς αποφυγή του τσιμπολογήματος.

3) Κουνηθείτε γιατί χανόμαστε! Ανοίξτε youtube βάλτε πρόγραμμα ζούμπα, αεροβικής , χορού ή ότι άλλο θεωρείτε πως σας ταιριάζει περισσότερο και κουνηθείτε!

Η άσκηση θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, θα έχουμε καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και θα παραχθούν ενδορφίνες( οι ορμόνες της χαράς). Υπομονή λοιπόν, φάτε σωστά όχι τρελά, πιείτε νεράκι μπόλικο και όλα θα πάνε καλά!

Παρασκευή Παλάτου, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Back to top button
Close
Close