Τρίκαλα

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, της Κατερίνας Κεχαγιά!

Και να που πάλι έφτασε η 25η Μαρτίου. Η εθνική εορτή του Ελληνισμού, που απ’ τη μια σηματοδοτεί την απαρχή της Άνοιξης, της φύσης και της νιότης, την αναγέννηση της πλάσης και την καρποφορία της και απ’ την άλλη εξυψώνει τα Ιερά και τα Όσια, την ανυπέρβλητη Εθνική μας Υπερηφάνεια, υπερτονίζοντας το χρέος μας απέναντι στη Νέα Ελλάδα.

Εκείνοι οι ήρωες τότε, αγωνιστές και αρχηγοί, θυσιάστηκαν έχοντας πόθους και ιδανικά, πνεύμα και αγάπη προς την Ελευθερία. Ήταν μεγαλόκαρδοι και γενναίοι, έτοιμοι να εκμηδενίσουν κάθε δείγμα ατομισμού και υλιστικού φρονήματος μέσα τους. Εκείνοι γνώριζαν να «ραπίζουν» καθετί μιαρό και ανόσιο, καθετί σάπιο και «σαρκοβόρο» που απειλούσε τη συνείδηση, την ψυχή, το ήθος και την περηφάνια τους. Πίστευαν στην αξία της Ελλάδος και του Έλληνα, στην ανάγκη για πραγματική και αξιοπρεπή Ελευθερία, την οποία, αν και οι περισσότεροι ήταν αμαθείς, ήξεραν απλά και έμφυτα να ερμηνεύσουν…
Κι όμως, αν σήμερα ρωτήσουμε δέκα ανθρώπους τι είναι Ελευθερία σχεδόν κανείς δεν θα έχει μια πρόχειρη συμπιεσμένη φράση για να δώσει τον απόλυτο ορισμό της. Και τούτο ίσως γιατί ακόμη κανείς δεν κατόρθωσε να συλλάβει τον ακριβή ορισμό της Ελευθερίας… Ίσως δεν θέλει, ίσως δεν μπορεί, ίσως η δύναμή του δεν φτάνει έως εκεί… Παρόλα αυτά, όλοι ,απλά, υποσυνείδητα και αυτεπάγγελτα την έχουμε συνδέσει με τον όρο Αποδέσμευση, τι κι αν βιώνουμε την πιο στυγνή «αποδεσμευμένη υποδούλωση» ,την πιο «ανελεύθερη ελευθερία» ,τον πιο άκαρπο «κύκλο αίματος» που μόνο ελεύθερους δεν μας καθιστά.
25η Μαρτίου σήμερα λοιπόν, γιορτή Ελευθερίας, και εκείνοι οι ΉΡΩΕΣ της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο και στεφάνωσαν την Ελλάδα με το πιο χρυσό στεφάνι !΄ ΗΡΩΕΣ, που πίστεψαν στην ιδέα της Μεγάλης Ελλάδος και στο Φως της, έχοντας τιμή, αρετές και το μικρόβιο του Πατριωτισμού και του Ελληνισμού στα σωθικά τους. Ξέρω όμως, ότι πραγματικοί Έλληνες υπάρχουν ακόμη και τώρα πολλοί, ικανοί έστω και υπό τις σημερινές συνθήκες να κάνουν τη διαφορά και να συνεχίσουν ν’ αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει ακόμη πίστη, ψυχή, ελπίδα και δύναμη! Πως η κληρονομιά εκείνων των ΗΡΩΩΝ δεν πήγε χαμένη και πως ο «λαμπτήρας» της Ελλάδος δεν θα σβήσει ποτέ! Ζήτω το Έθνος μας ! Ζήτω η Ελλάδα μας!

Φροντιστήρια Μ.Ε και Κέντρα Μελέτης «ΠΥΡΣΟΣ»
1ο Κολοκοτρώνη 29-Τρίκαλα
2ο Βαλτινό Τρικάλων

Back to top button
Close
Close