Επιχειρείν

Το ΙΑΣΩ στηρίζει τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», γίνεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους.

Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

O Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας.

Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» & Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακο

Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών. Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

photo credits: Studio Panoulis

www.faysbook.gr

Back to top button
Close
Close