Τρίκαλα

Το Διεθνές Ινστιτούτο Διακυβέρνησης (CSI Institute) στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στο Σχολείο μας είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε δύο εκλεκτούς καλεσμένους, ειδικούς στα θέματα του Διαδικτύου που το όνομα τους έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από ανταπόκριση στην πρόσκληση μας , υποδεχτήκαμε τον κ Εμμανουήλ Σφακιανάκη, αντιστράτηγο ε.α, Iδρυτή και Πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi), Ειδικού Ερευνητή και Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και την κα Καλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Κλινική Εγκληματολόγο, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας MSc, PhDCand.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από την συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μαργαρίτη Σοφία, Οικονομολόγο του Σχολείου, και την παρουσίαση βιογραφικών των καλεσμένων από τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, Στεργιούλη Μαριάννα και Στεργίου Έμυ.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ Σφακιανάκη και στη κα Ιωάννου και είχαν πολλά να πουν.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά «ο Δεκάλογος του διαδικτύου», δίνοντας έμφαση στο κυβερνοέγκλημα και στις κυβερνοαπειλές.

Ο στρατηγός κ. Σφακιανάκης, επικεφαλής για πολλά χρόνια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με παραδείγματα από την επαγγελματική εμπειρία του, ανέλυσε φαινόμενα της σύγχρονης εποχής, κάνοντας κατανοητό ότι από τις απειλές του διαδικτύου κινδυνεύουμε όλοι παιδιά, νέοι και ενήλικες .Τόνισε ότι το διαδίκτυο κρύβει παγίδες και ότι, εάν ενδιαφερθούμε, ενημερωθούμε και υιοθετήσουμε σωστή συμπεριφορά, μπορούμε να αποκτήσουμε δικλείδες ασφαλείας.

Η κα Ιωάννου, με την σειρά της, περιέγραψε το πώς αισθάνεται το θύμα κάποιας μορφής εκμετάλλευσης, τις επιπτώσεις που έχει μια απειλή στην υγεία του και στον τρόπο που διαμορφώνονται οι σχέσεις του με το κοινωνικό περιβάλλον. Στην συνέχεια ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφερθεί στήριξη από διάφορους θεσμούς στα θύματα και περιέγραψε τους τρόπους προφύλαξης που μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε για να μην κινδυνεύσουμε να γίνουμε θύματα.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε μέσα από τον ενδιαφέροντα διάλογο ανάμεσα στουςπροσκεκλημένους επιστήμονες, στους γονείς και στους μαθητές.

Ο κ. Σφακιανάκης και η κα Ιωάννου με υπομονή και σαφήνεια ,απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και αρκετές φορές με τις τοποθετήσεις τους, προκάλεσαν τον προβληματισμό των γονιών καθώς και την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό των μαθητών.

Back to top button
Close
Close