People

Το διαμέρισμα της Γκάια Τρουσάρντι στο βραβευμένο ουρανοξύστη «Bosco Verticale» στο Μιλάνο.

Για την πολυάσχολη και δυναμική Γκάια Τρουσάρντι η επιστροφή στη φύση σήμαινε την «ανύψωση» στον… ουρανό! Κυριολεκτικά, καθώς μετακόμισε στον βραβευμένο ουρανοξύστη «Bosco Verticale», ή αλλιώς «Κεκλιμένο Δάσος», ένα καταπράσινο καταφύγιο στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας της μόδας. Καθένας από τους 110 μέτρων δίδυμους πύργους που απαρτίζουν το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Στέφανο Μποέρι περιβάλλεται από 900 δέντρα και περισσότερα από 2.000 φυτά, τα οποία παρέχουν στα πολυτελή διαμερίσματα άφθονο οξυγόνο και ατμόσφαιρα απαλλαγμένη από τους ρύπους της μεγαλούπολης.

trussardii2

Από το μπαλκόνι της η Γκάια, η καλλιτεχνική διευθύντρια του luxury fashion και lifestyle brand Trussardi, απολαμβάνει μια απίστευτη θέα στην πόλη, η οποία διαθέτει πολλές γειτονιές με πολυτελέστατες κατοικίες. Αυτές, όμως, δεν ταίριαζαν σ’ εκείνη. «Κουράστηκα να κατοικώ στο Μιλάνο της μπουρζουαζίας, στις βίλες με την αριστοκρατική διακόσμηση και τα στούκο βενετσιάνο στους τοίχους» εξηγεί. Αναθεωρώντας, θέλησε να αναβαθμίσει τον τρόπο ζωής της αναπνέοντας φρέσκο αέρα. Γεμάτη ενέργεια, μας εξηγεί πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή της τα τελευταία τρία χρόνια, που είναι υπεύθυνη για το επαναλανσάρισμα της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία μετρά έναν αιώνα στο χώρο της μόδας. Ιδρύθηκε το 1911 από τον προ-πάππο της Γκάια, Ντάντε Τρουσάρντι, αρχικά ως εταιρεία γαντιών, με πελάτες, μεταξύ άλλων, μέλη της βρετανικής μοναρχίας και αριστοκρατίας. Σήμερα, οι δημιουργίες Trussardi επιλέγονται από τους πιο hot celebrities παγκοσμίως, από τη Lady Gaga μέχρι την Τζέσικα Τσαστέιν.

trussardii3

 

trussardii5

 

trussardii6

 

trussardii7

 

trussardii9

 

trussardii12

 

 

trussardii13

 

 

trussardii11
Η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών διοικεί την εταιρεία μαζί με τη μητέρα της, Μαρία Λουίζα, η οποία είναι πρόεδρος, και τον αδερφό της, Τομάζο, CEO του brand. Τα δύο αδέλφια έμαθαν την έννοια της συνεργασίας σε ηγετικές θέσεις από πολύ μικρή ηλικία, όταν ο πατέρας τους, Νικόλα Τρουσάρντι, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1999. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Φραντσέσκο, ο οποίος είχε αναλάβει τη διεύθυνση της εταιρείας, έχασε επίσης τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 29 ετών. Σήμερα η Γκάια, από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, έχει όραμα να επαναπροσδιορίσει το brand Trussardi, όχι από πλευράς συλλογών, αλλά εικόνας. «Είμαστε γνωστοί διεθνώς ως το brand της παράδοσης και της διαχρονικής κομψότητας» εξηγεί. «Η πρόκληση είναι να ισορροπήσουμε την κληρονομιά που κουβαλάει το όνομα Trussardi με την αλλαγή των εποχών. Να σεβαστούμε την ιστορία και να προσαρμόσουμε την αισθητική και το στιλ μας στα καινούργια δεδομένα».
Πείτε μας λίγα λόγια για το «Κεκλιμένο Δάσος».
Αρχικά, οι πολίτες δεν υποδέχθηκαν με θέρμη την ιδέα, καθώς, όπως συμβαίνει με κάθε καινοτομία, τρόμαξαν με το ρηξικέλευθο project. Ωστόσο, ζώντας εδώ ένα χρόνο, έχω παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι, τουρίστες ή περαστικοί, σταματούν για να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν τα κτίρια. Προσωπικά, αυτό που με τράβηξε ήταν το πράσινο. Κουράστηκα να ζω στο Μιλάνο της μπουρζουαζίας, όπου μετακόμισα 13 χρόνια πριν. Οι πολυτελείς κατοικίες με τη βαριά διακόσμηση, τα στούκο βενετσιάνο στους τοίχους και τους παραδοσιακούς ανελκυστήρες είναι πραγματικά πανέμορφες, αλλά ήθελα μια άνεση και μια θέα που δε διαθέτουν αυτά τα σπίτια. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιθυμούσα να βρεθώ πιο κοντά στη φύση.
Πρέπει να απολαύσατε ιδιαίτερα τη διακόσμηση του σπιτιού σας.
Διατήρησα τα πατώματα και τη διαρρύθμιση των χώρων όπως ήταν στα αρχικά σχέδια. Πρόσθεσα λίγο χρώμα στους τοίχους των δωματίων και, φυσικά, έφερα λίγο από το πράσινο μέσα στο σπίτι.
Έχετε, επίσης, πολλά έργα τέχνης. Κληρονομήσατε αυτό το πάθος από τον πατέρα σας;
Έδειχνα από πολύ μικρή ενδιαφέρον για την τέχνη, χάρη στους γονείς μου, αν και το γούστο τους ήταν τελείως διαφορετικό από το δικό μου. Η μητέρα μου υπήρξε συλλέκτρια έργων καλλιτεχνών, όπως ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, ο Φράνσις Μπέικον και άλλοι. Ο πατέρας μου, από την άλλη, είχε πάθος να ανακαλύπτει νέους καλλιτέχνες και να γίνεται φίλος μαζί τους. Είχε περάσει πολύ χρόνο με το γλύπτη Αρνάλντο Πομοντόρο και με πολλούς άλλους. Η δική μου σχέση με την τέχνη είναι περισσότερο ενστικτώδης. Δεν έχω άριστη θεωρητική κατάρτιση, αλλά σίγουρα διαθέτω γνώσεις από τις σχετικές σπουδές μου και από την εμπειρία μου στο ινστιτούτο τέχνης το οποίο έχει δημιουργήσει η αδερφή μου, που μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή με τις τελευταίες τάσεις στο χώρο. Εμπιστεύομαι το ένστικτο και το γούστο μου και μ’ αρέσει να αγοράζω έργα που ανταποκρίνονται στην αισθητική μου, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι η αξία τους μεταφράζεται σε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Θεωρείτε το σπίτι αυτό καταφύγιό σας;
Τα τελευταία 15 χρόνια έχω μετακομίσει 12 φορές. Δε θέλω τα παιδιά μου να δεθούν μ’ ένα συγκεκριμένο μέρος. Προτιμώ να έχουν διευρυμένο ορίζοντα και να θεωρούν σπίτι τους οποιοδήποτε μέρος στο οποίο θα βρεθούν. Αυτή την περίοδο θεωρώ σπίτι μου το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Τι σημαίνει να είστε καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Trussardi;
Ανέλαβα τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Trussardi εδώ και τρία χρόνια, αλλά εργάζομαι στην εταιρεία τα τελευταία 13. Μετά από πάρα πολλές αλλαγές που έχουν γίνει, πρώτος μου στόχος είναι να επαναφέρω στην αγορά μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του brand. Έπειτα, αντί ν’ ανησυχώ για το σχεδιασμό μιας ολόκληρης συλλογής ρούχων, στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε συγκεκριμένα κομμάτια-κλειδιά, τα οποία και θα αντιπροσωπεύουν την αισθητική Trussardi με έμφαση στα υφάσματα και σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως τα κουμπιά και οι ραφές.
Έχετε περιγράψει το concept αυτό ως ανεπιτήδευτα κομψό.
Πράγματι. Γιατί είμαστε γνωστοί για τις κλασικές δημιουργίες, με διαχρονική αξία. Πλέον, εξυπηρετώντας ένα καινοτόμο όραμα, θέλουμε να προσεγγίσουμε και το κομψό, καθημερινό, ακόμα και σπορ στιλ.
Από πού αντλείτε έμπνευση;
Λειτουργώ πολύ με το ένστικτο και δεν περιμένω να μου έρθει η έμπνευση από μόνη της, ενώ κάθομαι στο γραφείο μου και δουλεύω. Λαμβάνω ερεθίσματα από παντού, περπατώντας στο δρόμο ή οδηγώντας.
Όταν δεν εργάζεστε, τι σας αρέσει να κάνετε;
Να ταξιδεύω, αν και τον τελευταίο καιρό δεν το κάνω, δυστυχώς. Μέχρι πριν από έξι μήνες έκανα πολλά ταξίδια για έρευνα αγοράς, αλλά σταμάτησα, γιατί οι πληροφορίες που έπαιρνα ήταν πάρα πολλές και έπρεπε να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να τις επεξεργαστώ και, ενδεχομένως, να τις εφαρμόσω.
Για διασκέδαση τι σας αρέσει να κάνετε;
Στα 37 μου χρόνια, και με δύο παιδιά, προφανώς όχι να ξενυχτάω στα κλαμπ! Για μένα η διασκέδαση ισούται με την πολυτέλεια να μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Να απολαύσεις μια κοντινή εκδρομή με το αυτοκίνητο, να πιεις ένα ποτό με τους φίλους σου ή να ακούσεις λίγη ζωντανή μουσική.
Ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα;
Ναι, γιατί επιβάλλεται. Ξυπνάω, πηγαίνω τα παιδιά μου στο σχολείο, επιστρέφω στο σπίτι και κάνω μία ώρα γυμναστική. Στη συνέχεια, κάνω ένα ντους και ετοιμάζομαι για να πάω στο γραφείο.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πάθος σας;
Η μουσική. Αν και μερικές φορές νιώθω ότι δεν έχω χρόνο ούτε γι’ αυτήν.

ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΥΑ ΒΛΑΧΑΒΑ
INTERVIEW AND PRODUCTION: NANA BOTTAZZI
POSED PHOTOS: FERNANDO LOMBARDI
HOUSE PHOTOS: GIORGIO BARONI
CLOTHES AND ACCESSORIES: TRUSSARDI
HAIR AND MAKE-UP: CHIARA GUIZZETTI
Y GIOVANNI ERROI (GREEN APPLE)

– See more at: http://www.elenasdiary.com/livin-in-it/

Back to top button
Close
Close