Design

Τι προστάζουν τα interior trends του 2019

Μέσα στα resolutions για τη νέα χρονιά είναι συνήθως οι αλλαγές, αυτές που μπορούν να γίνουν στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους άλλους τριγύρω μας, στον εργασιακό τομέα, στην προσωπική ζωή ή και στο σπίτι. Μένοντας στο τελευταίο πεδίο, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε πως με μια ολική ανανέωση του χώρου μας θα κάνουμε ταυτόχρονα και ένα restart στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Άλλωστε, ένα όμορφο και cozy σπίτι μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και να διώξει από πάνω μας τη ρουτίνα. Σε αυτή τη φιλοσοφία κινούνται και τα interior trends του 2019, που προστάζουν χώρους -εκτός από stylish και αισθητικά κομψούς- γεμάτους θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι αυτά και κρατήστε τις απαραίτητες σημειώσεις!

1. Feminine τόνοι

in-feminine-tones-1546979317.jpg

«Τα χρώματα που βλέπω να επικρατούν στο 2019 είναι το κόκκινο, το dusty pink και το χάλκινο. Οι ζεστές και θηλυκές αυτές αποχρώσεις για τους τοίχους και οι πινελιές από το απαλό ροζ ή το ουδέτερο beige στα αντικείμενα θα κάνουν ένα άμεσο update σε ένα δωμάτιο που απαιτεί επειγόντως ανανέωση, χαρίζοντας κάτι πιο φρέσκο» εξηγεί η διακεκριμένη interior designer Katharine Pooley από το Λονδίνο. Γι’ αυτό λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από αυτούς τους τόνους και να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας, ενώ εάν δε σας αρέσει και τόσο το μονοχρωματικό look επιλέξτε έναν μόνο τοίχο και «ντύστε» τον με το χρώμα που σας εμπνέει περισσότερο. Στους υπόλοιπες, επενδύστε σε έναν μοντέρνο πίνακα ή ένα εντυπωσιακό ρολόι.

2. Μαξιμαλισμός

one-kings-lane-hwilkinson-diningroom.jpg

Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα trend που είναι ιδιαίτερα κιτς και δεν μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σπίτι, αλλά αυτή τη χρονιά πρέπει να αναθεωρήσετε και να προτιμήσετε πιο extravagant κομμάτια. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντάξετε στο σαλόνι σας έναν πίνακα ζωγραφικής του αγαπημένου σας καλλιτέχνη ή ένα art piece που αγοράσατε παλιότερα και δεν τοποθετήσατε ποτέ και πουθενά, γιατί θεωρούσατε ότι ήταν υπερβολικό για το σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται περισσότερο αναγεννησιακό, με vintage έπιπλα, επιβλητικά αντικείμενα και μεγαλοπρεπή prints. Οπότε, το less is more δίνει θέση στο… more is more, μια τάση που ξεκίνησε από πέρυσι αλλά φαίνεται ότι καλά κρατεί. Εμπιστευτείτε τον μαξιμαλισμό!

3. Floral υφάσματα και ταπετσαρίες

14ffadc9d05832b3f991235bcab39145.jpg

Άλλο ένα interior design trend που θα απασχολήσει όλους τους λάτρεις της διακόσμησης είναι το φλοράλ, που κυριαρχεί εδώ και αρκετές σεζόν και στη μόδα! Εάν το ρετρό στοιχείο σας γοήτευε πάντα τώρα είναι η στιγμή για να το εξωτερικεύσετε και σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σας. Προτιμήστε chic ταπετσαρίες με τα αγαπημένα σας μοτίβα λουλουδιών ή καναπέδες με floral prints που θα φέρουν έναν αέρα άλλης εποχής στο σπίτι σας. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα λουλούδια σε υπερμεγέθη βάζα, τα οποία παράλληλα φέρνουν αισιόδοξα vibes και χαρίζουν άφθονη κομψότητα.

4. Four-poster κρεβάτια

amy-sklar-2-by-laure-joliet-1546616000.jpg

Πρόκειται για αυτά που έχουν τέσσερις δοκούς στις γωνίες τους και δημιουργούν έναν κύβο. Θυμίζουν πολύ τις royal κρεβατοκάμαρες που βλέπετε σε ταινίες και σειρές εποχής και που ίσως πάντα θέλατε να έχετε κι εσείς στο υπνοδωμάτιό σας. Αυτό το έτος σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε ένα τέτοιο κρεβάτι, αφού θεωρούνται πιο hot από ποτέ, ενώ όλο και περισσότερα interior design brands αρχίζουν να εντάσσουν στις συλλογές τους τέτοιου είδους κατασκευές. Μάλιστα, πολλοί ψυχολόγοι τα συστήνουν ανεπιφύλακτα, αφού χαρίζουν αίσθηση της ασφάλειας και άνεσης, όπως όταν βρίσκεστε στην αγκαλιά ενός αγαπημένου σας προσώπου.

5. Μαύρο μπάνιο

black-rooms-2-1536767491.jpg

Αυτή η spa-inspired τάση συστήνει να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο σας και να το κάνετε όλο σε έντονο μαύρο χρώμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα luxurious περιβάλλον, αφού πρόκειται για μια διαχρονικά κομψή επιλογή, που συναντά κανείς στα πιο πολυτελή hotels ανά τον κόσμο. Ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο σας φαίνεται too much σαν πρόταση, μπορείτε να προσθέσετε μερικές πινελιές από ασήμι, χαλκό ή κάποιο neon χρώμα, που θα «σπάσει» λίγο την ένταση του μαύρου ή να επιλέξετε details που είναι εξίσου chic και έξυπνο tip για όσους δε δηλώνουν fans του total black.

6. Cherry κουζίνα

magnificent-ideas-dark-cherry-kitchen-cabinets-dark-cherry-kitchen-cabinets-from-cowry-16-hsubili-com-flat-veneer.jpg

Εάν μέχρι πρότινος οι μόνες αποχρώσεις και υφές που σας έρχονταν στο μυαλό για την κουζίνα σας ήταν το μαύρο, το beige, το καφέ ή το ξύλο, τώρα μπορείτε να βάλετε κάτι διαφορετικό, όπως το κερασί που κι αυτό συγκαταλέγεται στα in χρώματα του 2019. Βάψτε για παράδειγμα τα ντουλάπια σας σε cherry αποχρώσεις για να φέρετε τη ζωντάνια στον χώρο σας και να ανανεώσετε αυτό το δωμάτιο που τις περισσότερες φορές παραμελείται στο πεδίο της διακόσμησης. Θα δείτε ότι θα μαγειρεύετε από εδώ και πέρα με περισσότερη διάθεση και όρεξη!

7. Rose gold

lhpshs.jpg

Μια από τις πιο luxurious αποχρώσεις, που συνήθως συναντούσαμε σε κοσμήματα, πλέον κάνει το ντεμπούτο της και στη διακόσμηση. Προσθέστε το rose gold σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας εάν θέλετε να φέρετε έναν κομψό αέρα που θα σας ενθουσιάσει. Για παράδειγμα, επιλέξτε διακοσμητικά, όπως βάζα, καθρέφτες και κορνίζες σε ροζ χρυσό, ενώ μπορείτε μάλιστα να επενδύσετε και σε ένα καλό σερβίτσιο σε αυτό το χρώμα, που αμέσως θα αναβαθμίσει τη dining εμπειρία που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας την επόμενη φορά που θα διοργανώσετε ένα δείπνο στο σπίτι. Ακόμη μια πρόταση είναι να βάλετε στο living room σας ένα φωτιστικό δαπέδου σε copper τόνους. Θα το απογειώσει!

8. Blush tones

blush.jpg

Το blush δεν αποτελεί μόνο όρο του μακιγιάζ, αλλά και της διακόσμησης και θα απασχολήσει πολύ αυτή τη χρονιά και τους interior designers, εκτός από τις beauty addicts. Θεωρείται το νέο ουδέτερο χρώμα και μπορεί να κάνει το σπίτι σας πιο ρομαντικό και συνάμα αριστοκρατικό. Επίσης, δημιουργεί την τέλεια χρωματική αρμονία με το γκρι, το navy blue, το forest green και το beige. Προτιμήστε το σε πολυθρόνες ή σε μαξιλάρια, που μπορούν να δώσουν μια luxurious νότα στον χώρο. Διαφορετικά τολμήστε το στο κεφαλάρι του κρεβατιού σας, αν συνδυαστεί μάλιστα με velvet ύφασμα είναι απλώς μοναδικό!

www.glow.gr

Back to top button
Close
Close