Ειδήσεις

Τι θα ισχύει για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τις 15 Ιουνίου

H αναθεώρηση των πρωτοκόλλων επιβατών κρίνεται αναγκαία για τη δρομολόγηση των περισσότερων ταχυπλόων, καθώς αυτήν τη στιγμή, που είναι στο 50%, δεν μπορεί να καλύψει το κόστος λειτουργίας τους.

Νέα ώθηση στον κλάδο της ακτοπλοΐας αναμένεται να δώσουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού καθώς και το άνοιγμα των αεροπορικών μεταφορών από 29 χώρες στις 15 Ιουνίου.H αναθεώρηση των πρωτοκόλλων επιβατών κρίνεται αναγκαία για τη δρομολόγηση των περισσότερων ταχυπλόων, καθώς αυτήν τη στιγμή, που είναι στο 50%, δεν μπορεί να καλύψει το κόστος λειτουργίας τους.

Γι αυτό, το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει στην  αναθεώρηση του πρωτοκόλλου επιβατών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μετά από εκείνη την ημερομηνία.

Τι ισχύει

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας πρέπει να γνωρίζουν ότι, πριν από την επιβίβασή τους, εξακολουθούν να ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες πρόληψης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι στο πλαίσιο ειδικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, όλοι οι επιβαίνοντες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Τα πλοία ταξιδεύουν με μειωμένο πρωτόκολλο, καθώς το καθένα φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών που προβλέπουν τα χαρτιά του, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες, όπου το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

in.gr

Back to top button
Close
Close