Fashion

Τι ανεβάζουν οι fashion bloggers της Ντόχα την ώρα που το Κατάρ βρίσκεται σε κρίση

Το fahion bloggin’ θα μπορούσαμε να πούμε ότι εντάσσεται σε ένα μιντιακό χώρο που πάντα αποτελούσε ένα παράλληλο -πιο ευχάριστο, χαρούμενο, χωρίς προβλήματα- σύμπαν, το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα με όσα γίνονται σε μια χώρα, άλλες φορές ξεκάθαρα για λόγους αισιοδοξίας και άλλες ίσως για λόγους άγνοιας/αδιαφορίας.

Το ίδιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή και με τις επιτυχημένες, και με διεθνή παρουσία, fashion και beauty bloggers του Κατάρ (και κυρίως όσες έχουν βάση στη Ντόχα), οι οποίες μετράνε από χιλιάδες μέχρι εκατομμύρια followers. Όσο Κατάρ βρίσκεται σε κατάσταση κοινωνικοπολιτικής αποσύνθεσης, άλλες έχουν παύσει κάθε δημοσίευση στο Instagram, άλλες ποστάρουν το περιεχόμενο τους κάνοντας μια μικρή νύξη σε όσα έχουν συμβεί, άλλες έχουν σπεύσει να δηλώσουν με συμβολικές κινήσεις την ευαισθητοποίηση τους και τη συμπαράσταση τους στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα τους και, τέλος, υπάρχουν και κάποιες άλλες που συνεχίζουν να ποστάρουν κανονικά και χωρίς καμία αναφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ας ρίξουμε μια πιο εξειδικευμένη ματιά:

@BonjourChiara, 35 εκ. followers 

 

 

«Δεν ήταν ακριβώς έυκολο να συντάξω ένα ποστ για το blog μου μετά απ ‘όσα έγιναν χτες στο Κατάρ, αλλά αποφάσισα να γράψω μερικές σκέψεις και για να ελαφρύνω λίγο την κατάσταση μοιράζομαι μαζί σας, ένα αστείο γεγονός που κρύβεται πίσω από το outfit μου», γράφει η Chiara, προσπαθώντας να συνδυάσει τη δουλειά της με τα γεγονότα.

@lihabonfio, 50.7 εκ. followers

 

 

 

«Όλα θα πάνε καλά #qatar», γράφει η ιταλίδα μπλόγκερ που μένει στο Κατάρ και στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας φωτογραφίζοντας ένα τριαντάφυλλο.

 

@iamgazal, 85.8 εκ. followers 

 

 

 

«Είμαι η Gazal και είμαι μαζί με το Κατάρ», γράφει η Gazal και με το δικό της λιτό τρόπο συμπυκνώνει τη στάση της για όσα συμβαίνουν στη χώρα της.

 

@lulumohamadali, 46,4 εκ.followers 

 

«Σε άλλα, ελαφρύτερα, νέα σήμερα… Διακοπές ζωής. Ήταν σαν όνειρο. Ανυπομονώ για τις επόμενες», γράφει η Lulu αναφερομένη στο ταξίδι της στην Τουρκία και κάνοντας μια ελαφριά νύξη σε αυτά που θα συναντήσει επιστρέφοντας πίσω στη χώρα της.

 

@fashsquad, 35,1 εκ. followers 

Στο ίδιο μοτίβο, συνεχίζει και η @fashsquad γράφοντας ότι της ήταν πολύ πιο εύκολο να σχεδιάσει τη συλλογή ρούχων Mommy Daughter από τη συλλογή ρούχων Μommy- son μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Back to top button
Close
Close