Γάμος - Βάπτιση

Τα 10 πιο συνηθισμένα παράπονα που κάνουν οι καλεσμένοι σε ένα γάμο.

 

Οι  γαμήλιες ετοιμασίες είναι πάρα πολλές , οι υποχρεώσεις ακόμα περισσότερες , οι καλεσμένοι σας πολλοί, διαφόρων ηλικιών, οικογενειακών καταστάσεων , οπότε είναι πολύ πιθανό να γίνουν κάποια παράπονα από μερικούς επειδή ίσως είχατε παραλείψει εσείς κάποιες λεπτομέρειες είτε κάποιος από τους επαγγελματίες που έχετε επιλέξει πχ Catering.  Συγκεντρώσαμε όλα τα πιθανά παράπονα που μπορούν να γίνουν σε ένα γάμο, σας τα αναφέρουμε για να τελέσετε ένα γάμο και μια γαμήλια δεξίωση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στους πιο «απαιτητικούς» καλεσμένους .

Έλλειψη κλιματισμού το καλοκαίρι. Μπορεί να ονειρεύεστε να παντρευτείτε σε ένα παλιό μικρό ρομαντικό εξωκλήσι το οποίο να μην διαθέτει καν ρεύμα, να πρέπει να τελεστεί το μυστήριο στον προαύλιο χώρο, να μην υπάρχουν σκέπαστρα και φυσικά κανένα μέσο κλιματισμού, το μόνο που θα πετύχετε είναι ιδρωμένους και δυσαρεστημένους καλεσμένους.  Βρείτε μια μέση λύση, όπως για παράδειγμα να γίνει η τελετή σε ένα πιο φιλικό προς τους καλεσμένους μέρος που θα αρέσει και σε σας και να απολαύσετε το ρομαντικό εξωκλήσι στις γαμήλιες φωτογραφίες σας.

Μεγάλη απόσταση μεταξύ εκκλησίας και δεξίωσης. Αν η τελετή και η δεξίωση γίνονται σε δύο διαφορετικά μέρη τότε φροντίστε να μην έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Υπολογίστε να έχουν το πολύ  μισή ώρα μεταξύ τους απόσταση , που είναι κάτι σχεδόν αποδεκτό από τους καλεσμένους. Ειδικά εκείνοι που έρχονται στο γάμο σας από κάποια άλλη περιοχή να χρειαστεί να κάνουν και επιπλέον αποστάσεις για την δεξίωση θα τους φανεί αρκετά ενοχλητικό. Αν παρ’ όλα αυτά πιστεύετε ότι είναι αρκετά μακριά ο ένας χώρος από τον άλλον φροντίστε να έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο για τους καλεσμένους σας.

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από το ζευγάρι. Αυτό είτε γίνεται στην εκκλησία , όπου η νύφη μπορεί να καθυστερήσει υπερβολικά σύμφωνα με το  έθιμο που πρέπει να καθυστερήσει λίγο, είτε γίνει στη δεξίωση. Συνήθως οι μεγάλες καθυστερήσεις γίνονται στη δεξίωση όπου το ζευγάρι πριν έρθει έχει πάει για κάποιες φωτογραφίες είτε ένα φρεσκάρισμα. Συνήθως εκεί γίνεται η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια  καθώς τις περισσότερες φορές το ζευγάρι επιλέγει να σερβιριστεί το φαγητό μετά την άφιξη τους. Ο κόσμος αρχίζει να γκρινιάζει και γενικά αρχίζει να δημιουργείτε ένα άσχημο συναίσθημα. Αν έχετε σκοπό να καθυστερήσετε αρκετά λόγω φωτογράφισης είτε λόγω απόστασης , μπορείτε να έχετε προνοήσει για ένα κοκτέιλ με ορεκτικό πριν το γεύμα.

Πολύ δυνατή μουσική . Υπάρχει μια φιλοσοφία ότι όσο πιο δυνατά είναι η μουσική τόσο πιο καλά θα περάσουν οι καλεσμένοι. Μέγα λάθος! Δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγουν οι καλεσμένοι πολύ νωρίτερα γιατί δεν αντέχουν άλλο τον θόρυβο, ειδικά αν κάθονται κοντά στα ηχεία. Συνεννοηθείτε με τον DJ σας ή αν έχετε κάποια ορχήστρα για την ένταση της μουσικής. Η ένταση πρέπει να είναι τόση όσο οι καλεσμένοι σας να μπορούν να χορέψουν και να περάσουν όμορφα, όχι όμως και πολύ σιγά ώστε να ακούγονται οι ομιλίες. Για παράδειγμα με κλίμακα από το ένα έως δέκα , ενημερώστε η ένταση να είναι στο πέντε με έξι και μόλις αρχίζουν να φεύγουν οι καλεσμένοι μεγαλύτερης ηλικίας να ανέβει σταδιακά στο εφτά με οκτώ.  Επίσης φροντίστε  να υπάρχουν είδη μουσικής για όλα τα γούστα, ώστε όλοι να μπορέσουν να χαρούν ένα χορό προς τιμήν σας.

Δεν υπάρχει Open bar για όλο τον κόσμο. Μαζί με το φαγητό υπάρχει πάντα κρασί ή μπύρα για συνοδεία καθώς και τα αναψυκτικά.  Οι περισσότεροι καλεσμένοι από κάποια ώρα και μετά  θέλουν κάποιο ποτό να πιουν. Τις περισσότερες φορές ανοίγει το bar για τον κόσμο να προμηθευτεί το ποτό του. Αν αυτό υπερβαίνει το budget σας βρείτε μια λύση που να μην προσβάλει τους καλεσμένους σας. Αν σκέφτεστε για να γλιτώσετε το κόστος του ποτού, να βάλετε ένα μπουκάλι μόνο στα  «καλά» τραπέζια των κολλητών σας ή των κοντινών συγγενών σας, αυτό ξεχάστε το. Είναι άκρως προσβλητικό για τους υπόλοιπους καλεσμένους που έχουν έρθει να σας τιμήσουν την πιο ξεχωριστή μέρα σας. Βρείτε δύο ποτά ή δυο κοκτέιλ που σας αρέσουν για να προσφέρετε ως ποτό αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά σε ένα πλήρες bar.

Σε ποιο τραπέζι θα κάτσουν οι καλεσμένοι σας. Αυτό ίσως θα έπρεπε να είναι το νούμερο ένα στη λίστα μας.  Πρέπει να προσέξετε, ποιος ξάδερφος δεν μιλάει με κάποιον άλλο ξάδερφο, ποια θεία έχει μαλώσει με τις ξαδέρφες της, ποιος κολλητός σας έχει πρώην ποια από την παρέα της νύφης, να μην βάλετε νέους μαζί με ηλικιωμένους, να υπολογίσετε και τα παιδιά των φίλων σας, και γενικά εδώ γίνεται ένας μεγάλος χαμός, δημιουργούνται παρεξηγήσεις ζητούν να αλλάξουν τραπέζι και ούτω κάθε εξής. Προσπαθήστε όσο γίνεται και μπορείτε να το ελέγξετε αυτό από πριν.

Κακό φαγητό ή λίγο. Δυστυχώς το θέμα του φαγητού είναι από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που γίνονται. Σίγουρα δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι με την επιλογή σας. Δοκιμάστε καλά τα πιάτα πριν καταλήξετε στο μενού , στην ανάγκη πάρτε και τρίτη γνώμη, της κουμπάρας ή της πεθεράς, ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι γεύσεις που επιλέγετε καλύπτουν αρκετά τα γούστα των καλεσμένων σας. Το μόνο που δεν θέλετε είναι να φύγουν οι καλεσμένοι σας πεινασμένοι και να ψάχνουν που θα φάνε μες τη νύχτα.

Αγνοώντας κάποιες ειδικές περιπτώσεις καλεσμένων. Αν κάποιος από τους καλεσμένους σας έχει κινητικά προβλήματα, είναι σε αναπηρικό καροτσάκι οφείλετε να τσεκάρετε ότι υπάρχει πρόσβαση για καροτσάκι ή ασανσέρ αν βρίσκεται σε όροφο η δεξίωση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία καλεσμένους. Επίσης αν σας έχει ενημερώσει κάποιο φιλικό ζευγάρι ότι θα έχει και καροτσάκι με μωρό , πρέπει να προσέξετε σε ποιο τραπέζι θα καθίσουν ώστε να μην ενοχλεί το καροτσάκι αλλά και το μωρό να είναι ασφαλές.

Πάρα πολλά παιδάκια. Ένα παρά πολύ σύνηθες θέμα είναι τα παιδάκια στους γάμους. Συχνά ακούγονται παράπονα ότι υπάρχουν πολλά παιδάκια στην πίστα και δεν μπορεί να χορέψει ο κόσμος, ότι τρέχουν ανεξέλεγκτα και φωνάζουν. Είναι πάρτι γάμου και όχι πάρτι γενεθλίων βέβαια οπότε ίσως δικαιολογημένα να υπάρχει αυτή η δυσαρέσκεια. Λύσεις υπάρχουν για όλα , μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο για τα παιδιά οπού θα μπορούν να παίξουν να ζωγραφίσουν ακόμα και με τη βοήθεια ενός ειδικού κλόουν να περάσουν και εκείνα πάρα πολύ όμορφα χωρίς να βαρεθούν λεπτό.

Να μην ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Το τυπικό ορίζει, το ζευγάρι αφού ανοίξει και τα δώρα των καλεσμένων να στείλει ευχαριστήρια επιστολή σε όλους τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν. Στις μέρες μας, ένα τηλέφωνο για να τους ευχαριστήσετε που σας έκαναν την τιμή να έρθουν στο γάμο σας αλλά και για το δώρο τους , ή ένα μήνυμα στα social Media που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν κοστίζει τίποτα. Κάνοντας αυτή την κίνηση δείχνετε στον καλεσμένο σας πόσο τον σέβεστε και πόσο χαρήκατε που παρευρέθηκε σε αυτή την τόσο όμορφη και ξεχωριστή μέρα για σας, και αν κάτι από όλα τα παραπάνω τον είχε ενοχλήσει αμέσως θα το ξεχάσει και θα του μείνει ένα γλυκό χαμόγελο με την ανάμνηση του γάμου σας.

Back to top button
Close
Close