Idees SportsUncategorized

Τα πρώτα μετάλλια για τους αθλητές της Τρικαλινής σκοποβολής σε αγώνες σταθερού στόχου

Με την συμμετοχή τεσσάρων συλλόγων διεξήχθη στα Τρίκαλα στο σκοπευτήριο της Χρυσαυγής  ο  αγώνας  Σταθερού Στόχου και παράλληλα το αγώνισμα Κεντρικής Πυροδότησης 10-8-6 που διοργάνωσε με επιτυχία ο νεοσύστατος Τρικαλινός σύλλογος Ο.Φ.Σ.Τ.

Οι αγώνες είχαν έντονο συναγωνισμό  και κράτησαν τους σκοπευτές σε εγρήγορση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου σε αγώνα σταθερού  στόχου με τον προπονητή Κώστα Ράγια ο οποίος είναι  πρωταθλητής Ελλάδας στην πρακτική σκοποβολή αλλά και αθλητής της Εθνικής μας ομάδας 

Στο αγωνιστικό σκέλος οι αθλητές επιχείρησαν με  20 βολές ανά 5  μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, 20 βολές ανά 5″ σε 8 δευτερόλεπτα και 20 βολές ανά 5 σε 6 δευτερόλεπτα. Ο στόχος ήταν ταχείας βολής .

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην παρουσία των Τρικαλινών αθλητών οι οποίοι αγωνίζονται με το έμβλημα του συλλόγου των φίλων σκοποβολής Τρικάλων και με εκπαιδευτή-προπονητή τον Κώστα Ράγια .

Μετά από έντονο συναγωνισμό στα αποτελέσματα οι πεντάδες (οι βολές γίνονται συνεχόμενα χωρίς να κατέβει το χέρι)

. 1ος Μπέλλος Ευάγγελος(ΑΡΤΕΜΚΑ), 2ος Κίττος Θωμάς (ΟΦΣΤ) και 3ος Τασούλας Βασίλειος(ΟΦΣΤ).

Τί είναι η σκοποβολή;

Ένα ιδιαίτερο άθλημα με μεγάλη ιστορία, ένα παιχνίδι για μικρούς και ίσως ακόμη περισσότερο για μεγάλους, πνευματική πρόκληση για όσους μπορούν ή θέλουν να μπορούν, μύηση στο διαλογισμό, κοινωνικοποίηση και … ναι … διασκέδαση!

Ένα συναρπαστικό άθλημα του οποίου όμως τη γοητεία δεν θα την καταλάβεις ως θεατής – δεν είναι θεαματικό άθλημα η σκοποβολή. Αυτός που έρχεται για να δει σκοποβολή συνειδητοποιεί γρήγορα ότι μπορεί να γίνει ο ίδιος σκοπευτής οπότε παύει να παραμένει απλός θεατής.

Πραγματικά. σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία, … ακόμα και σε προχωρημένα – άντα ή -ήντα, με οποιοδήποτε σωματότυπο, χωρίς προαπαιτούμενη την καλή όραση όπως ίσως φαντάζεται κανείς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία από αθλητισμό, μπορεί κάποιος, με τη σωστή καθοδήγηση, να κάνει, ακόμη και για πρώτη φορά στη ζωή του, αθλητισμό ή και πρωταθλητισμό! Μία ευκαιρία που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσε να τους δοθεί, αλλά και μία δυνατότητα που πολύ λίγα αθλήματα μπορούν να προσφέρουν. 

Πολλές φορές με ρωτούν τι ενδιαφέρον έχει αυτό το άθλημα. Άνθρωποι που το είχαν δει και τους φάνηκε αδιάφορο, αφού πήραν τα πρώτα μαθήματα στη σκοποβολή και τους είπα «και τώρα ρίξε» … «κόλλησαν» για πάντα!

Μπορώ να πω ότι είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατ΄ αρχήν με το μυαλό σου. Ένας αγώνας με τον εαυτό σου για να γνωρίσεις και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Ένα στοίχημα με τον εαυτό σου που μαθαίνεις να το κερδίζεις. Αλλά είναι και μέσο εκτόνωσης. Ένας ευχάριστος τρόπος για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και ένας χώρος για να αποκτήσεις νέους φίλους απ΄ όλες τις ηλικίες.

Και, ναι, πάνω από όλα η σκοποβολή είναι απόλαυση!!!

Τη γοητεία του αθλήματος θα τη νιώσεις στην πρώτη βολή , στο πρώτο ‘μπαμ’… Μετά απλώς αδημονείς για τις επόμενες!

Back to top button
Close
Close