Fashion

Τα πιο stylish κομμάτια περασμένων δεκαετιών


Κοιτώντας τις φωτογραφίες του διάσημου (και πρωτοπόρου) streetstyle φωτογράφου The Sartorialist, παρατηρεί κανείς το εξής -εκτός από τα μοντέλα και τις fashionistas, απαθανατίζει σχεδόν με την ίδια συχνότητα το στιλ των ντόπιων, των κατοίκων στις πόλεις που επισκέπτεται.

Εκτός από τη προφανή ποικιλία, το αποτέλεσμα έχει εξαιρετικό αισθητικό ενδιαφέρον -αναδεικνύει το αυθεντικό, ξεχωριστό στιλ ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες, που δεν ακολουθούν (και πιθανότατα δεν έχουν ιδέα) από τις τρέχουσες τάσεις.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, ανακαλύπτει κανείς τάσεις περασμένων δεκαετιών, στιλάτα κομμάτια που φοριούνται ακόμα και σήμερα, αρκεί να υποστηρίζονται από το αντίστοιχο στιλ.

Οι Μιλανέζες κυρίες, για παράδειγμα, ίσως φορούν ακόμη μαντήλια στο λαιμό ή στα μαλλιά όταν συναντιούνται για την Κυριακάτικη βόλτα τους -μόνο που φέτος, το μαντήλι έγινε ξαφνικά το πιο hot αξεσουάρ και πρωταγωνιστεί στο Instagram.

Το μαντήλι είναι μόνο ένα από τα ρετρό αξεσουάρ, μόνο μία από τις τάσεις της μόδας που λατρεύτηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες και επιστρέφουν στη σύγχρονη μόδα, για να τις χαρούν και οι επόμενες γενιές.

Ποια είναι λοιπόν τα retro trends που φέτος έχουν γίνει mainstream;

Ψηλόμεσα μαγιό

Χρυσά κοσμήματα

Πουλόβερ δεμένο στους ώμους

Μεγάλα γυαλιά

Zακέτες

Grandma bags

Κλασικά εσώρουχα

Πέρλες παντού

Back to top button
Close
Close