Επιχειρείν

Τα νέα coffee brand-name που γεννήθηκαν στη Λάρισα και εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα

 

Η γη της Λάρισας έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα… γόνιμη σε ότι αφορά την «καλλιέργεια» καφετεριών, καθώς αυτές συνεχίζουν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια και να δικαιολογούν απόλυτα την «ετικέτα» που μας έχουν κολλήσει οι υπόλοιπες πόλεις ως «πόλη του καφέ».

Η νέα «μόδα»  όμως είναι οι αλυσίδες café, με brand-name που γεννήθηκαν στη Λάρισα και έχουν καταφέρει αρκετά από αυτά να ταξιδέψουν το όνομα τους όχι μόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Φυσικά η αρχή έγινε με το Mikel το 2007, το οποίο μια δεκαετία και πλέον μετά, βασιλεύει στον χώρο του καφέ και έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομά του -χωρίς υπερβολή- στα πέρατα της γης.

Ακολούθησε το Bruno το οποίο βαδίζει στα χνάρια του Μικέλ έχοντας επίσης κατορθώσει να κάνει ένα πολύ καλό όνομα, ενώ την ίδια οδό ακολουθούν το De-Tox, τα Sicily και τα CAFé Me.

Το De- Tox μάλιστα πρόσφατα πήρε ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» απέναντι από το Mikel στο κέντρο της Λάρισας, στη συμβολή των οδών Παπακυριαζή και Μ. Αλέξάνδρου η οποία ούσα εσχάτως ανακαινησθείσα, ελκύει επενδύσεις.

Νέο κατάστημα όμως άνοιξε και το Sicily κοντά στο ποτάμι. Όσο για το Sicily απέναντι από τις νέες εγκαταστάσεις της εφορίας στην Φιλιππούπολη, μαθαίνουμε ότι έγινε πραγματική «σφαγή» για το ποιος θα καταφέρει να πάρει τον γωνιακό χώρο αρκετών τετραγωνικών, απέναντι από μία δημόσια υπηρεσία, ένα τραπεζικό υποκατάστημα και δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τις 5 πιο “δυνατές” αλυσίδες cafe που μεσουρανούν στη Λάρισα την ώρα που κι άλλοι κάνουν δειλά – δειλά τα πρώτα τους βήματα, ανοίγοντας δεύτερο ή και τρίτο κατάστημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Las Ramblas, το οποίο μετράει ήδη 3 καταστήματα, αλλά και των Bollocks, Farnese και “Βόλτα”.

Της Αθανασίας Παύλου

onlarissa.gr

Back to top button
Close
Close