Πολιτισμός

Τα αρχοντικά της Αθήνας που μετατράπηκαν σε εστιατόρια

Mε αέρα αρχοντικό, αυτά τα νεοκλασικά και οι μονοκατοικίες σερβίρουν αγαπημένες εγχώριες και διεθνείς γεύσεις σε κάθε προάστιο της Αθήνας.

Επτά 7

Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας, το Epta 7 προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τη chic ιταλική αισθητική, όπου οι γήινες αποχρώσεις και οι διακριτικές μοντέρνες λεπτομέρειες εναρμονίζονται με τον urban χαρακτήρα της πόλης. Λιτή πολυτέλεια και φιλόξενη διάθεση πρωταγωνιστούν, ενώ τα αρχαιολογικά ευρήματα στο κάτω επίπεδο προσελκύουν το ενδιαφέρον κάνοντας αισθητή την παρουσία τους μέσα από το γυάλινο πάτωμα. Το εντυπωσιακό μοναστηριακό τραπέζι και η σιδερένια κάβα, πλήρως ενημερωμένη με ετικέτες από τον ιταλικό αμπελώνα, συμπληρώνουν το σκηνικό εξασφαλίζοντας μια ατμοσφαιρική εμπειρία.

Η ομάδα των ταλαντούχων σεφ έχει ετοιμάσει ένα γευστικό ιταλικό μενού με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ξεκινήστε με ένα καρπάτσιο αγκινάρας, δοκιμάστε την τηγανιτή πίτσα προσούτο, ρικότα, ντομάτα και παρμεζάνα και από τα κυρίως ένα πιάτο που κάνει τη διαφορά είναι το νιόκι κολοκύθας με καπνιστό ανθότυρο και φασκόμηλο.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο, 2103212010

 

 

V1935

Στην οδό Βουλής 29 στο Σύνταγμα μια όμορφη μονοκατοικία του μεσοπολέμου ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε luxury apartments, ενώ στο έκτο όροφο λειτουργεί μια vintage ταράτσα ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις και η ναπολιτάνικη πίτσα -γίνεται με λεπτή ζύμη- είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε. Φυσικά στο χώρο της ταράτσας μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας ή κάποιο από τα ευφάντα cocktails που θα βρείτε στον ενημερωμένο κατάλογο.

Βουλής 29, Σύνταγμα Τηλ: 211 1821935

MΑΝΗΜΑΝΗ

Οι “πειραγμένες” μανιάτικες γεύσεις φιγουράρουν στην κουζίνα του διώροφου νεοκλασικού στο Κουκάκι. Ανεβαίνοντας την  παλιά ξύλινη σκάλα του φτάνεις σε ένα φωτεινό εστιατόριο, πριν κληθείς να επιλέξεις πιάτα από το προσεγμένο μενού, όπου η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εναρμονίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη. Εδώ θα απολαύσεις signature γεύσεις, όπως τις Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό, το Ριζότο δημητριακών με μανιτάρι, γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, σκόρδο και θυμάρι αλλά και το Τραχανότο με ορτύκι, καρότο, πράσο και φρέσκο κρεμμύδι, ένα πιάτο ωδή στην κουζίνα της Μάνης θα χαραχθούν στη γευστική μνήμη. Εκπληκτικό είναι και το λαυράκι με σπανακόρυζο, καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο αλλά και το αρνάκι που σιγοψήνεται για να προσφερθεί με φακές beluga, μελιτζανοσαλάτα και φύτρες σκόρδου.

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τηλ.: 210 9218180

Τhe Clumsies

Μια μικρή εξαίρεση για το παγκοσμίως βραβευμένο Clumsies,  ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου (το οποίο όμως σερβίρει και φαγητό). Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό της δεκαετίας του 1910 που δύσκολα περνάς και δεν το χαζεύεις. Ατμοσφαιρικό, πολυεπίπεδο, θεματικά χωρισμένο, το all day bar της οδού Πραξιτέλους αποτελεί την επιτομή της δεξιοτεχνίας, τόσο στο κεφάλαιο ποτού και cocktail – εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο κομψά, σύνθετα και πρωτότυπα cocktail,  όσο και στην κουζίνα του , η οποία ετοιμάζει ιδιαίτερα προσεγμένα πιάτα.

Πραξιτέλους 30, Μοναστηράκι, Τηλ.: 2103232682

Kείμενο: Παχούλη Ιωάννα

Villa Dioskouroi

Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το all day cafe- restaurant Villa Dioskouroi χτίστηκε μεταπολεμικά -γύρω στο 1950- όπου ήταν μια αρχοντική κατοικία και το 1975 μετατράπηκε στους γνωστούς Διόσκουρους- ένα μαγαζί σήμα κατατεθέν στο Ψυχικό.

Εδώ και λίγους μήνες το αγαπημένο βόρειο στέκι επέστρεψε μετά από μια αποχή ανανεωμένο τόσο στον εσωτερικό του χωρο όσο και στο menu του. Ο χώρος είναι ζεστός με το ξύλο να κυριαρχεί, ενώ τα φυτά που υπάρχουν στον εσωτερικό χώρο δημιουργούν μια ηρεμία και την αίσθηση πως δεν βρίσκεσαι στη πόλη. Στα plus είναι ο prive χώρος ιδανικός για επαγγελματικά meetings και lunch.Όσο για τα πιάτα που προτείνει ο σεφ; Από ορεκτικά την Κασερόπιτα Ξάνθης σε φύλλο καταϊφι με κόκκινα γλυκά πιπέρια, το Μιλφέιγ μελιτζάνας με φρέσκια ντομάτα, γαλλικό κατσικίσιο τυρί και τραγανό προσούτο. Τον κατάλογο συμπληρώνουν οι επιλογές από pasta και κρέας.

Δημ. Βασιλείου 16, N. Ψυχικό τηλ. 2106713997

www.nou-pou.gr

Back to top button
Close
Close