Ειδήσεις

Ταπεράκια με φαγητά από τα χεράκια της Λαρισαίας μάνας κάνουν τον γύρο της Ευρώπης…

Το παστίτσιο της μαμάς ήταν είναι και θα παραμείνει αθάνατο για την Ελληνίδα μάνα που θα κάνει το παν, θα γυρίσει τον …πλανήτη ανάποδα προκειμένου να καταφέρει να στείλει το ταπεράκι στον κανακάρη ή στην κορούλα της που σπουδάζουν χιλιόμετρα μακριά, στο εξωτερικό ή εργάζονται, έχοντας πάρει τον δύσκολο δρόμο για να ξεκινήσουν ή να φτιάξουν εκ νέου τη ζωή τους.

Η Λαρισαία μάνα δεν θα αφήσει τον εαυτό της να μείνει πίσω φυσικά και έχει βρει τον τρόπο να εφοδιάζει τα παιδιά της με φαγητά έστω και αν αυτά σπουδάζουν σε αρκετά μακρινές χώρες της Ευρώπης.

Και αν είναι συνηθισμένο να γίνεται …αποστολή τάπερ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στους φοιτητές μέσω των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, έγινε πια συνηθισμένο φαινόμενο να γίνεται ακριβώς το ίδιο και σε φοιτητές του εξωτερικού.

Διάφορα γραφεία έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους και αποστολή πακέτων με φαγητά που έχει ετοιμάσει η …δόλια η Λαρισαία μάνα για τα παιδιά της.

Λαρισαία μανούλα, η Άννα, με πολλές ανησυχίες για τον γιόκα της που σπουδάζει στην Γερμανία, το έχει εξελίξει το θέμα, καθώς το βλαστάρι της στέλνει …πακέτο ακόμη και τα άπλυτα μια φορά τον μήνα προκειμένου να του τα πλύνει, να τα σιδερώσει και να τα στείλει πίσω στον γιο καινούρια.

Μια άλλη Λαρισαία μητέρα δυο παιδιών που σπουδάζουν στην Αγγλία (κόρη και γιος) μας εξομολογείται ότι έχει κάνει δέμα μέχρι και σουβλάκια και έχει στείλει στα παιδιά της που επιθύμησαν, σου λέει, σουβλάκι και τζατζίκι από γνωστό σουβλατζίδικο της πόλης μας.

Πληροφορούμαστε ότι δρομολόγια για ορισμένες χώρες του εξωτερικού φεύγουν ή περνούν και από τη Λάρισα με γεμάτους τους χώρους των αποσκευών των πούλμαν με κούτες που στέλνουν οι μαμάδες στα βλαστάρια τους.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος φυσικά του δέματος. Σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρουν, σε κάποιες άλλες όχι, αλλά η Λαρισαία μάνα δεν θα χαλάσει το χατίρι του παιδιού της που θέλει να μυρίσει και να γευτεί μαμαδίστικο φαγητό εκεί στα ξένα.

Απ’ ότι μας λένε πάντως οι μητέρες, τις περισσότερες φορές τα παιδιά τους δεν θέλουν καν να τους στέλνουν πακέτα από το σπίτι, προτιμούν να μην χάνουν τον χρόνο τους κουβαλώντας κούτες, και επιλέγουν να τρώνε το «βρώμικο» της κάθε χώρας, αλλά εκτός από το οικονομικό κομμάτι είναι και το συναισθηματικό, καθώς οι μανάδες παίρνουν την πρωτοβουλία από μόνες τους να το  κάνουν, νιώθοντας έτσι ότι έχουν μια παραπάνω σύνδεση με τα παιδιά τους που τόσο τους λείπουν…

Μάνα κουράγιο…

Αθανασία Παύλου

Back to top button
Close
Close