Travel

Ταξιδιωτικές προτάσεις από το trikalaidees και το lovelovegreece! Σεργιάνι στην Τήνο…

Όταν για δεύτερη φορά επισκεφτήκαμε την Τήνο (η πρώτη ήταν για να προσκυνήσουμε τη Μεγαλόχαρη)  εντυπωσιαστήκαμε στην κυριολεξία από τις ομορφιές που ανακαλύψαμε στο νησί! Διαπιστώσαμε λοιπόν πως το νησί έχει εκπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, άλλες σε μικρούς κι άλλες σε μεγάλους κολπίσκους που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις υπόλοιπες των Κυκλάδων…

Μετά απο ένα υπέροχο σεργιάνι στις περισσότερες από αυτές ξεχωρίσαμε κάποιες και τις παρουσιάζουμε.

1. Παραλία του Αγίου Φωκά:

Είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά εύκολη μπορεί κάποιος από τη χώρα να έρθει και με τα πόδια.  Είναι πλήρως οργανωμένη με υπέροχη αμμουδιά και ρηχά νερά. Σε κάποια σημεία πεύκα και αρμυρίκια δροσίζουν με τον ίσκιο τους τον επισκέπτη …

2. Παραλία Κιόνια:

Βρίσκεται μπροστά από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και είναι πολύ κοντά στη χώρα! Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη, πολύ καλά οργανωμένηαπάνεμη, με ψιλή άμμο και σε μερικά σημεία βοτσαλάκι… Στην κοσμοπολίτικη αυτή παραλία, θα βρείτε όμορφες ταβέρνες και καφετέριες να απολαύσετε τον καφέ η το φαγητό σας μετά το κολύμπι, στα κρυστάλλινα νερά της!

lovelovetip:  Απολαύστε ένα δροσιστικό κοκτέιλ σε ένα από τα μπαρ, που θα βρείτε κατά μήκος της παραλίας και αφεθείτε στη μαγεία της στιγμής και των εικόνων….

3. Παραλία παχιά άμμος:

Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της  Τήνου και απέχει 15 λεπτά περίπου από τη χώρα. Είναι μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας!  Είναι γνωστή για το  πράσινο χρώμα της άμμου που δημιουργεί ψευδαίσθηση χόρτου για όσους την αντικρίζουν από μακριά… Το τοπίο είναι ρομαντικό και ειδυλλιακό με τους λαξευμένους  από το κύμα βράχους που δημιουργούν ανεπανάληπτο σκηνικό… Η παραλία δεν έχει υποδομή με ξαπλώστρες και ομπρέλες  για το λόγο αυτό πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι διαφορετικά μπορείτε να αναζητήσετε ίσκιο κάτω από τους βράχους!!!

4. Παραλία Λαούτι η Σκυλαντάρ:

Είναι η πιο μεγάλη σε μήκος παραλία του νησιού! Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τήνουκαι απέχει 6 χλμ από τη Χώρα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ατελείωτη αμμουδιά και ρηχά νερά. Όταν δεν φυσούν βόρειοι άνεμοι, το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της είναι ιδιαίτερα απολαυστικό.

5. Παραλία του Αγίου Μάρκου:

Όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι στο νησί η παραλία αυτή είναι ιδανική για να απολαύσετε το μπάνιο σας…την ονομασία αυτή η παραλία την πήρε από το γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην τοποθεσίας αυτή!

6. Παραλία Σταυρός:

Βρίσκεται δυτικά της χώρας στο παλιό γραφικό λιμανάκι του Σταυρού. Η μικρή παραλία τις απογευματινές ώρες με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα θυμίζει πίνακα ζωγραφικής…γιαυτό και το απογευματινό μπάνιο εδώ θα σας μείνει αξέχαστο…

lovelovetip: Εμείς στο Σταυρό πήγαμε για ουζάκι το μεσημέρι και απολαύσαμε νοστιμότατα θαλασσινά και φρέσκα ψάρια..αξία ανεκτίμητη!!!

7. Παραλία Κολυμπήθρα:

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές παραλίες με το Δρακονήσι να δεσπόζει στο μέσο του κόλπου! Σπάνια είδη πτηνών περνούν από τη συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί βιότοπος.  Η μεγαλύτερη από τις δύο παραλίες είναι πιο ήσυχη χωρίς πολύ κόσμο εξαιτίας και των ρευμάτων που δημιουργούνται με το Βοριά!

lovelovetip: Να μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε  στη λιμνούλα με τις πάπιες και τις θαλάσσιες χελώνες, που βρίσκεται δίπλα από τη μεγαλύτερη παραλία!

Η μικρότερη παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και αρκετά κοσμοπολίτικη! Απάνεμη με καθαρά νερά που βαθαίνουν απότομα, με ξαπλώστρες και ομπρέλες στην άμμο και γραφικές ταβέρνες πάνω στο κύμα…..(σκέφτεσαι τίποτε καλύτερο;)

Αρχική

Back to top button
Close
Close