Idees SportsUncategorized

Τέο Λιούλιος: Έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο 4-2-3-1 με επιθετικά χαφ!

Κατά παράδοξο τρόπο η σύνθεση ένος προπονητή καθώς και οι οδηγίες και η τακτική ανακοινώνονται στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα.Για τον γνωστό προπονητή Τέο Λούλιο και νυν των Σαραγίων που ακολουθεί φιλοσοφία Μουρίνιο σε παραλλαγή δική του,ο τρόπος αντιμετώπισης του αντιπάλου γίνεται στα τραπέζια του cafe. Πρώτα ήταν στο classiko και τώρα στην επαγγελματική σύμπραξη Classiko-Velo σε μια νέα vercion ευχάριστη και απολαυστική …. Ένα 24ώρο πριν την έναρξη της φετινής σαιζόν και την σέντρα των αγωνων στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο γραφών έστησε αυτί και σας αποκάλυψε μερικά από τις οδηγίες του Τεο στον βασικό κορμό της ομάδας. Παίκτες, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές δέχονται με ευλάβεια τις εντολές του προπονητή τους ο οποίος τα βράδια αποστηθίζει σελίδες βιβλίων, προπονητικής και εμπνεύσεων για να τους μεταδώσει και εμφυσήσει το πάθος του….

Τέο  και πειθαρχία είναι έννοιες αλληλένδετες. Όμως ο Τρικαλινός τεχνικός , πέρα από τα αγωνιστικά θέματα, θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στους παίκτες του και σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως είναι η διατροφή και η ξεκούραση κάτι που οί άλλοι στα Τρίκαλα πέρα από την τακτική δεν ασχολούνται . Ο σωστά οργανωμένος ύπνος αποτελεί υποχρέωση για τους ποδοσφαιριστές του και ισοδυναμεί με «νυχτερινή» προπόνηση, η οποία με τη σειρά της πρέπει να υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες!

Ο Special One θεωρεί ότι η τήρηση αυτών των κανόνων είναι απαραίτητη για τη σωματική και πνευματική ισορροπία. Η καλή ξεκούραση «αντανακλάται» στον οργανισμό και το νευρικό σύστημα και αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμοί τραυματισμοί.Ο Τεο  μπορεί να επιβραβεύει με διάφορα «τρικ» τους παίκτες του, αλλά απαιτεί να ακολουθούν πάντοτε τον «δεκάλογο» της σωστής διατροφής και ξεκούρασης. Αν η ομάδα κάνει πέντε νίκες σερί, τότε οι ποδοσφαιριστές αποκτούν το δικαίωμα να βγουν  από το σπίτι τους Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν απόλυτη ελευθερία. Κάθε άλλο!

Οι κανόνες που έχουν θεσπίσει από κοινού ο Τέο  και οι γιατροί και διατροφολόγοι ισχύουν για κάθε – ανεξαιρέτως – μέρα της αγωνιστικής περιόδου και είναι πραγματικά ενδιαφέρον το πώς ποδοσφαιριστές της Τρικαλινής  ελίτ υποχρεώνονται να τους ακολουθούν αδιαμαρτύρητα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, Πρέπει να κοιμούνται το λιγότερο 8 και το περισσότερο 10 ώρες κάθε μέρα. Πάνω από 10 ώρες μπορεί να προκαλέσουν υπερένταση ή κατάθλιψη (!), ενώ κάτω από 8 ώρες ανεβάζουν τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω έλλειψης ρεφλέξ και ευκινησίας.

 

Back to top button
Close
Close