Ειδήσεις

Συναγερμός από τους μετεωρολόγους: «Υποτροπιάζει» η «Χιόνη» – Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία «Χιόνη» που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Σύμφωνα με το meteo.gr, η «Χιόνη» θα παρουσιάσει υποτροπή μέχρι και αύριο Σάββατο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα βροχές και χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά καθώς επίσης και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και πιθανότατα χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα απόψε το βράδυ.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές και θα επηρεαστούν εκ νέου σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα εννέα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για αύριο Σάββατο

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινα – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Back to top button
Close
Close