Ειδήσεις

Συνάντηση Σκρέκα Μιχαλάκη για τα αναπτυξιακά θέματα του νομού

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς και ουσιαστικής συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας, καθώς και τα έργα τα οποία άμεσα θα πρέπει να προωθηθούν προκειμένου τα Τρίκαλα να ξεφύγουν από την ιδιότυπη απομόνωση που έζησαν τα τελευταία χρόνια.

Οι κ.κ. Κ. Σκρέκας και Χρ. Μιχαλάκης συμφώνησαν στο να ανοίξουν οι διαδικασίες για το Βόρειο Τμήμα του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος Ε-65 και σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, στην ολοκλήρωση των διανομαρχιακών συνδέσεων, καθώς και στην λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε επί του χαρτοφυλακίου του κ. Κώστα Σκρέκα (αυτό της διαχείρισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) και τις δυνατότητες που υπάρχουν για στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, μέσα από προγράμματα παροχής ουσιαστικής βοήθειας και τεχνογνωσίας σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας σε δήλωσή αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης επεσήμανε το «εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Είναι γνώστης των προβλημάτων της υπαίθρου και μαζί αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους. Το ζητούμενο πλέον είναι να ξεφύγουμε από την όποια διαχείριση προβλημάτων και να περάσουμε στο επίπεδο χάραξης πολιτικής που θα οδηγήσει τον τόπο μας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής ήδη δουλεύουμε κατά τις οδηγίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για ελάφρυνση των φόρων αγροτών και κτηνοτρόφων και παροχή κινήτρων ώστε να εκσυγχρονιστούν οι καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές μονάδες.

Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Χρ. Μιχαλάκη ήταν μόνο η πρώτη, μιας σειράς που προγραμματίζουμε ώστε να επιτυγχάνουμε άμεσα τους στόχους που θέτουμε».

Back to top button
Close
Close