Ειδήσεις

Στο τοπ 10 η Σκιάθος σε αποδόσεις επενδύσεων σε παραθεριστικές κατοικίες

Μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, οι οποίες βρίσκονται διαχρονικά στην «πρώτη γραμμή» όσον αφορά τη ζήτηση για αγορές ακινήτων από ξένους, πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές από το εξωτερικό αυξάνουν τη ζήτηση για αγορές ακινήτων και σε άλλες περιοχές, οι οποίες ανεβαίνουν πλέον και αυτές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για περαιτέρω άνοδο της αγοράς β’ κατοικίας στη χώρα μας και το 2020.

«Η ζήτηση για παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα ήταν υψηλή τη διετία 2018-2019 με επίκεντρο κυρίως τις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, είτε πρόκειται για παραθαλάσσια ακίνητα είτε ακόμη και για πιο απομακρυσμένα σπίτια. Η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών, ως πιο αναγνωρίσιμοι τουριστικοί προορισμοί. Ωστόσο, μερίδιο αποσπούν και άλλοι προορισμοί ανά την Ελλάδα, που προσφέρουν πλέον ικανοποιητικές αποδόσεις σε αγοραστές όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Χαλκιδική και η Κρήτη, ενώ λόγω των υψηλών επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού ανεβαίνουν πλέον και πιο εναλλακτικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο (Μεσσηνία), τα Δωδεκάνησα (Κώς, Σύμη) και το Ιόνιο (Λευκάδα, Ζάκυνθος)».

Αυτό επισημαίνει στην τελευταία της ανάλυση για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας στη χώρα μας η εταιρεία συμβούλων Algean Property, η οποία έχει σημαντική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα, επισημαίνοντας ότι πλέον και οι εναλλακτικοί προορισμοί προσελκύουν σημαντικό αριθμό υποψηφίων αγοραστών, ακριβώς λόγω της διάχυσης του αποτυπώματος του τουρισμού αλλά και των βραχυπρόθεσμων τουριστικών μισθώσεων.

Back to top button
Close
Close