Ειδήσεις

Στο πλευρό των μικροβιολόγων, ακτινολόγων ο Μικέλης

Με επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας (την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη), ο Μικέλης Χατζηγάκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των ιδιωτικών εργαστηρίων (π.χ. μικροβιολογικών, ακτινολογικών) για το νέο βαρύτατο χαράτσι που τους επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μικέλης Χατζηγάκης τονίζει πως «καμία οικονομία και καμία κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει αν πνίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξιώσει την προσφορά των ανθρώπων της υγείας» και καλή την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα. Η επιστολή του κ. Χατζηγάκη έχει ως εξής:

«Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθο

Κοινοποίηση: Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει διδαχθεί από την σύγχρονη ιστορία η οποία μας μαθαίνει πως καμία οικονομία και καμία κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει αν πνίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξιώσει την προσφορά των ανθρώπων της υγείας. Έτσι συνεχίζει την επίθεση αυτή την φορά επιβάλλοντας νέο βαρύ φόρο σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής.

 

Συγκεκριμένα, ακόμα και το πιο μικρό μικροβιολογικό εργαστήριο το οποίο συνεργάζεται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ έχει claw back 19% (δηλαδή ποσοστό αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών). Επίσης, το πιο μικρό ακτινολογικό εργαστήριο 24%, ενώ τα πολυδύναμα διαγνωστικά κέντρα το ποσοστό αυτό είναι μεσοσταθμικά παραπάνω από 24%. Επιπλέον, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε ότι στην κατηγορία των εξετάσεων των βιολογικών υλών το ποσοστό του rebate (τμηματικών εκπτώσεων) μπορεί να φτάσει το 50%. Το πλήγμα που επιφέρει στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατο και όταν εφαρμοστεί θα οδηγήσει αρκετά εργαστήρια στο λουκέτο. Ποτέ ξανά κυβέρνηση δεν φέρθηκε τόσο άδικα και ανάλγητα σε ανθρώπους που φροντίζουν την υγεία των συμπολιτών μας και προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών. Παρακαλώ να επανεξετάσετε το όλο ζήτημα και να δώσετε ορθή λύση  στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Με τιμή,

Μικέλης Χατζηγάκης»

Back to top button
Close
Close