Υγεία/fitness

Στο Μιλάνο στο 20 Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Αισθητικής, η Τρικαλινή επιστήμονας Στεφανία Γιουτζή

Στο κορυφαίο επιστημονικό γεγονός παρευρέθηκε η Τρικαλινή χειρούργος αισθητικός Στεφανία Γιουτζή η οποία παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Μάλιστα διατύπωσε και τα συμπεράσματά της τα οποία μέσω ενός εξειδικευμένου άρθρου μας μεταφέρει μερικά σημαντικά στοιχεία…..

Από το πρόσφατο διεθνές συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής προέκυψε ότι τόσο οι αμερικανοί όσο και οι Ιταλοί δαπανούν περίπου 28εκατομυρια ευρώ /ετησίως δηλαδή το 50% σε σύγκριση μετο 2016. Η αρσενική ματαιοδοξία είναι όσο και περισσοτερο αυξανόμενη ,υποβάλλονται σε όλο και περισσότερες θεραπείες για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους (πρόσωπο -σώμα) . Τόσο οι άνδρες όσο και γυναίκες προτιμούν την χρήση το Βοτοχ (full-face) και την έκχυση ιαλουρονικου οξύ .

Τι είναι το Βοτοξ ; Η αλλαντικής τοξίνη είναι μια ουσία που παράγεται από ένα αναερόβια μικρόβιο clostridium botulinum. Ας δούμε που χρησιμοποιείται και και πως δρα ; Είναι το πιο διάσημο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την ανανέωση και βελτίωση των ρυτίδων . Άλλες ενδείξεις : Υπέριδρωση Βλέφαρο σπασμός Ημισπασμός των μυών προσώπου Ημικρανία Συμμεττοποίηση του προσώπου

Πως δρα ; Η χορήγηση του Βοτοξ αποκλείει την απελευθέρωση της ακετολοχολινης (βασικός διαμεσολαβητής για την επικοινωνία νεύρου – μυός. Αυτό έχει αποτέλεσμα την τοπική χαλάρωση των μυών Παρότι είναι μια ισχυρή τοξίνη οι δόσεις που χρησιμοποιούνται είναι μικρές και δεν έχουν επιβλαβές αποτέλεσμα .

Ενώ η έκχυση ιαλουρωνικου οξύ έχει σκοπό να γεμίσει τις ρυτίδες

Δρ.Στεφανια Γ.Γιουτζη

Back to top button
Close
Close