ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Στο επίκεντρο η μεταποίηση για το Επιμελητήριο Τρικάλων

Στον κλάδο της μεταποίησης εστιάζει το τμήμα Μεταποίησης  του Επιμελητηρίου Τρικάλων μιας και πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο βασίζεται ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης Χρήστος Ζαραμπούκας «Μαζί με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπαθούμε μέσα από στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση των βιοτεχνικών μονάδων μικρών και μεγάλων στον νομό να αναδείξουμε κάποια θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μεταποίησης και φυσικά να παρουσιάσουμε δράσεις με σκοπό την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που έχουν συζητηθεί είναι το χωροταξικό, η ΒΙΟΠΑ, η πάταξη της παραοικονομίας και του παραεμπορίου, η ενέργεια, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, τα σεμινάρια που χρειάζεται να γίνουν για τον κλάδο και οι παρεμβάσεις στην ευρύτερη αγορά για την προώθηση του Τρικαλινού προϊόντος».

Ο κ. Ζαραμπούκας επισημαίνει ότι η μεταποίηση είναι αυτή που θα στηρίξει μακροχρόνια την τοπική οικονομία και θα ανοίξει σημαντικά το εύρος της απασχόλησης  αλλά και θα δώσει και υπεραξία στα παραγόμενα προϊόντα. Συνεπώς, αυτό δείχνει ΄τοι θα πρέπει αν βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής.  «Η μεταποίηση δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Θέλουμε να την ενισχύσουμε γιατί ξέρουμε ότι αξίζει στο Τρικαλινό προϊόν. Σκοπός μας είναι να δουλέψει το τμήμα μεταποίησης, να αναδείξουμε τα προβλήματα των μεταποιητών, κυρίως όμως να δώσουμε τις απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις».

Και συμπληρώνει , «Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης που γονάτισε την επιχειρηματικότητα , είναι ευκαιρία πλέον το 2020 να δράξει την ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση και να συμβάλλει στην ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα.

Η ανάπτυξη δεν είναι μία αόριστη έννοια, αλλά μία συνέργεια φορέων που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες να τρέξουν σε όλα τα επίπεδα, δράσεις και έργα για το μέλλον των επόμενων γενεών. Τα ΒΙΟΠΑ είναι βιομηχανικές περιοχές εντός σχεδίου, έχουν ενταχθεί στο Ν.2545/97 και τα οικόπεδα δεν οφείλουν εισφορά σε γη και σε χρήμα. Διαθέτουν ολοκληρωμένα έργα υποδομής γιατί ελέγχονται και παραλαμβάνονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα οικόπεδα έχουν σαφείς, ξεκάθαρες και οριστικές διαστάσεις. Χωροταξικό ο νέος αναπτυξιακός νόμος, συγκεκριμένα οι διατάξεις χωροταξίας για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων».

Back to top button
Close
Close