Τρίκαλα

Στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων ελεγκτές εφοριακοί …..

Πρωτοφανής είναι η φετινή κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Η φορολογική διοίκηση απαλλαγμένη από χρόνια βαρίδια, όπως ήταν η εναρμόνιση των ελέγχων με τον πολιτικό και εκλογικό κύκλο (π.χ. η εξασθένιση των ελέγχων κατά την προεκλογική περίοδο), έχει ρίξει στη μάχη της απόδειξης πολυάριθμους ελεγκτές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πλέον είναι εφοδιασμένοι και με πρόσθετη νομική προστασία.

Με πρόσφατη διάταξη,έχουν εξισωθεί νομικά με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς. Οποιαδήποτε παρενόχληση των ελεγκτών κατά την εκτέλεση του έργου τους αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και αντιμετωπίζεται πολύ αυστηρά από τη νομοθεσία.

Στα Τρίκαλα πάντως με εντολή της διοίκησης Θεσσαλίας πραγματοποιούν ελέγχους δυο κλιμάκια της ελεγκτικής εφορίας, παρακολουθώντας την δραστηριότητα των Εμπορικών αλλά και καταστηματάτων εστίασης και κατόπιν να σπεύδουν και να επιβάλουν πρόστιμα όπου γίνεται αντιληπτή η παράβαση ….

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν επιβλήθηκαν υπέρογκα πρόστιμα,ούτε προέκυψε κατά τους ελέγχους κάποια περίπτωση με βαριές παραβάσεις,ωστόσο επιβλήθηκαν μικρά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων  κυρίως για μη  απόδοση αποδείξεων.

Back to top button
Close
Close